NO SHAMPOO - Balsammetoden

01.05.2012 - 21:44

Det finnes ulike metoder å vaske håret uten sjampo og i dag skal jeg fortelle litt om balsammetoden!

Med balsammetoden vasker man håret med balsam. Balsam løser opp smuss langsommere og mer skånsomt enn sjampo - fett løser fett! Det er vanlig å skille mellom en vaskebalsam og en pleiende balsam. Vaskebalsamen bør være en lett balsam mens den pleiende balsamen bør være litt tyngre. Det er viktig at balsamene må være frie for silikoner og mineraloljer!

Når man setter i gang med å vaske håret skal vaskebalsamen masseres nøye inn i hårbunnen og masser videre med fingrene til det kjennes rent. Jeg mener å ha lest en plass at man ikke skal bruke neglene men kun fingertuppene når man masserer. Balsamen skal sitte i en stund før den skylles ut. Jeg har også lest at det ofte kan være lurt å skylle litt lengre enn man hadde tenkt. Etterpå tar man i pleiende balsam i tuppene og her kan man velge om man vil skylle ut balsamen eller la den være i.

Av og til kan håret være tørt, noe man ikke alltid vet før man slutter med silikoner, så da kan det hende at håret trenger ekstra pleie. Det enkleste er å ha i en hårkur gjennom natten som man vasker ut med balsam neste morgen. Det finnes mange gode hårkurer man kan lage hjemme! En annen måte er å la en pleiende balsam sitte i håret ekstra lenge blandet med noe håret liker, for eksempel honning, olivenolje eller kokosolje. Glidemiddelet Klick fra apoteket har jeg også lest at mange bruker sammen med balsam. Hva håret liker er individuelt, så hær må man bare teste seg fram!

Når man ikke vasker håret med sjampo lengre vil man etter en tid oppdage at håret ikke trengs å vaskes så ofte som tidligere, men det er likevel godt å friske det litt opp. Da kan man skylle hårbunnen med vann mens man masserer hodebunnen og ha i litt pleiende balsam i lengdene som man skyller ut.

Det finnes ingen balsam som fungerer for alle, så hær må man prøve seg frem. En balsam som passer for en passer kanskje ikke for en annen.

 

// Fakta hentet fra Lockig.se og Nopoo.se

7 kommentarer

Sukkerspinnengelen

13.06.2012 kl.18:35

I dag kjøpte jeg balsam fra Provost. Jeg valgte Expert Moisture, men den ser jeg nå når jeg er hjemme at inneholder isopropyl alcohol. Det var dumt. Er det det i din variant også? Jeg ser du har valgt Expert Repair.

No Shampoo

13.06.2012 kl.22:21

Sukkerspinnengelen: Hei! Jeg har Expert Repair og den inneholder ikke isopropyl alcohol. Lockig.se som er en side som handler om balsammetoden med eget forum og der har de listet opp Expert Moisture som en godkjent balsam (http://lockig.se/viewtopic.php?t=250). Jeg kan tenke meg at mengden av isopropyl alcohol er svært liten i balsamen og har derfor ikke uttørkende effekt på håret :-)

No Shampoo

13.06.2012 kl.22:42

Sukkerspinnengelen: Jeg er forresten ikke helt fornøyd med Expert Repair så blir nok å bytte til en annen når den blir tom! :-)

Britt Randi Tangen

03.09.2012 kl.21:06

Hei,

etter jeg prøvde balsam metoden litt over 1 mnd å så ikke noe annet enn fett hår bestemte jeg meg for å prøve Wen balsam "metoden".

har brukt den nå i ca 2 mnd...og er suuuper fornøyd.

Har du prøvd denne?

No Shampoo

05.09.2012 kl.17:14

Britt Randi Tangen: Hei! Jeg har ikke prøvd Wen, men det hadde vært veldig morsomt å teste ut! Ha en fin dag videre :-)

Merete

16.09.2012 kl.13:44

Fant balsamen som endret mitt hår-liv her på bloggen din. Hadde prøvd en annen en stund, men ikke helt fornøyd, men neutral var bare midt i blinken for meg. Etter to uker oppdaget jeg at mitt så utrolig slitte hår var totalt uten fliser. (tror ikke jeg hadde ett eneste hårstråd som ikke var flisete) Vurderete å klippe meg skikkelig kort, men tror ikke kjæresten hadde satt helt pris på det. He he. I tillegg sluttet jeg å miste hår, så nå, etter 3 mnd er helstehalen min dobbelt så tykk som den var. :-) Og jeg har fått krøller. Ja nesten da. Hadde blittelitt fall i håret, men nå er det blitt mye mer. Ikke hundre prosent fettfritt hår, men det lever jeg godt med.. Leter etter andre løsninger.

No Shampoo

16.09.2012 kl.20:13

Merete: Fantastisk! :-) Jeg er også veldig fornøyd med balsammetoden! Ha en fin dag videre.

Skriv en ny kommentar

hits