NO SHAMPOO - Hva skal man unngå?

02.05.2012 - 10:06

 

Når man vasker håret uten sjampo unngår man visse kjemiske stoffer som er skadelig for håret. Under er en liste med de stoffene man bør unngå.

  • Sulfater. De viktigste sulfater man bør unngå er sodium laurenth sulfate (SLS), sodiumlauryl sulfate(SLES), ammonium lauryl sulfate og ammonium laurenth sulfate. Den siste sjampo man vasker med skal innegolde SLS og/eller SLES men ingen mineraloljer eller silikoner.

  • Silikoner.  Let i innholdsfortegnelsen etter ingredienser som slutter på -xiane eller -cone. De er alle benevninger på ulike silikoner. De finnes ofte i balsam og legger seg som en hinne på hårstråene og gjør at håret oppleves mykt og glansfullt.

  • Mineraloljer. Let i innholdsfortegnelsen etter ord som inneholder parafin, vaseline og som slutter på -cane. E-benevningen for mineraloljer er E905. Mineraloljer er rester etter utvinning av bergolje. Det er billig å framstille og er vanlig å finne i sjampo og balsam men er med på å tørke ut håret og hårbunnen.

  •  Alkoholer. Visse alkoholer tørker ut håret mens andre er etterfuktende og skånsomme. Det er de alkoholene som tørker ut håret man skal unngå. Med alkoholer kan man selv velge i hvor stor grad man vil unngå de ettersom alkohol i små mengder av typen som tørker ut går greit. Let i innholdsfortegnelsen etter etanol, alkohol denat og isopropyl alkohol. NB: Disse alkoholene er fuktighetsgivende: cetyl alcohol, cetearyl alcohol og stearyl alcohol.//Bildet er lånt fra google

4 kommentarer

heavyice

02.05.2012 kl.10:13

Bra inlegg!

Håper du får en fin dag ;-)

No Shampoo

02.05.2012 kl.10:18

heavyice: Takk det samme :-)

Synne

03.06.2012 kl.18:51

Genial blogg egentlg, takk! :D

No Shampoo

03.06.2012 kl.18:52

Synne: Takk :-D Det var hyggelig å høre!

Skriv en ny kommentar

hits