NO SHAMPOO - Natronmetoden

04.05.2012 - 14:19

 Det finnes ulike metoder å vaske håret uten sjampo og i dag skal jeg fortelle litt om natronmetoden!

Den originale no poo metoden er å vaske håret med natron (eller baking soda som det heter på engelsk). Denne metoden er litt mer grovrengjørende enn de fleste andre metodene og fungerer som en skikkelig rensekur for håret. Når håret er vått masseres forsiktig en blanding av natron og vann inn i håret som skal sitte i noen minutter før det skylles ut. Hvor mye natron man skal bruke kommer an på hvor langt håret er og hvor skittent det er, men jeg har lest at de fleste bruker fra en til tre spiseskjeer.

Man må være litt forsiktig med hvor mye natron man bruker ettersom for mye kan tørke ut håret så det er lurt å begynne litt i det små i begynnelsen. Personlig liker jeg å bruke kun en spiseskje natron rørt ut i ett glass med vann som jeg heller over vått hår mens jeg masserer. En annen måte er å blande natron med litt vann slik at det får en "slush"-konsistens som masseres inn i hodebunnen.

Ettersom natron er rensende er det ikke alltid nødvendig å vaske med en "siste sjampo", men det kommer an på hvilke produkter du har brukt tidligere. Jeg brukte kun natron som "siste sjampo" og det fungerte fint for meg.

Natron er basisk og for å gjenopprette hårbunnens pH-verdi kreves en sur etterskyll. Det finnes mange muligheter for denne etterskyllingen, men jeg bruker to spiseskjeer eplecider eddik rørt ut i ett glass med vann. Dette skal helles i håret og skal ikke skylles ut. Jeg bruker først å dyppe tuppene i glasset før jeg heller over. Mange lurer kanskje på om det lukter eddik av håret etterpå, men det synes jeg ikke :-)

 

God helg alle sammen :-)

5 kommentarer

sandradani

04.05.2012 kl.14:27

stilig :)

Charlotte Strandberg

04.05.2012 kl.15:05

Ha ei fin helg!

o k i s a n d r a

04.05.2012 kl.15:44

kult!

10.08.2014 kl.11:57

Går det fint å lage klart dette på en 1 L glassflaske? Holder det seg? Kan man vaske håret hver dag i starten? Mabefales også for barn?

Linn

09.10.2014 kl.12:01

Jeg startet på nopoo-metoden for 3 dager siden, den siste vasken gjorde jeg ved en vanlig (ikke safe) sjampo, men med en safe balsam. Jeg pleide å måtte vaske håret hver dag, for håret ble veldig raskt fett. Så nå sitter jeg her med kløende hodebunn og veldig fett hår, usj;)

Jeg har tenkt å vaske det med natron og eplecidereddik i dag, men vil det fjerne evt. rester som kan ligge igjen etter vasken med ikke-safe sjampo? Jeg har problemhodebunn, og det er hovedsaken til at jeg vil prøve denne metoden. Den klødde før, men klør mer nå.. Er det vanlig at skjer i tilvenningsfasen?

Skriv en ny kommentar

hits