HÅR - Ploppe håret

24.05.2012 - 21:30

Å ploppe håret er en metode som brukes for å fremheve krøller eller fall i håret - når håret er vått etter hårvask er det klart til å ploppes! Alt man trenger er noe tøy å ploppe med. Det anbefales å ploppe enten med en t-skjorte eller en putevare, men jeg kan tenke meg at det vil fungere også med ett lite håndkle. Legg tøyet på en flat overflate - for eksempel en stol, sofa eller sengekanten. Len deg over tøyet med hodet nedover slik at håret legger seg fint inn i tøyet. Snurr så endene på sidene og dytt dem inn under tøyet bak slik at det fester seg. I tillegg vil tøyet absorbere vann fra håret og korte ned på tørketiden. Det beste er visst å la håret tørke rundt 80 % i tøyet før tøyet tas av hodet og man lar håret lufttørke siste tiden. Dette skal i hvert fall jeg teste ut ved neste hårvask!

 

8 kommentarer

gunnhiiild

24.05.2012 kl.22:33

Jeg har faktisk prøvd å ploppe håret en gang. Det funket sånn delvis på mitt hår, men håret mitt var nok litt i tykkeste laget. Det tørket aldri nok, tror jeg. Gleder meg til å se resultatet! :)

Sv: Jeg synes også bob er kult, så jeg gikk for det denne gangen! :)

SaraAlexandra.com

25.05.2012 kl.06:37

Skal testes ut :D

No Shampoo

25.05.2012 kl.10:41

gunnhiiild: Så kult! Håret mitt tørker utrolig sakte, så jeg må nok være ganske tålmodig når jeg skal teste det ut for å få ønsket effekt :-P God helg!

No Shampoo

25.05.2012 kl.10:41

SaraCrohnsAlexandra: Hehe, ja! :-D

fmff

25.05.2012 kl.15:20

Hehe, stiligt :)

fmff

25.05.2012 kl.15:21

SV: Kjolen er frå bik bok :)

26.05.2012 kl.00:26

Hei! Har prøvd denne metoden før og den virket ikke noe særlig for meg. Håret ble aldri tørt og etter jeg tok det ut forsvant krøllene ganske så fort. Men så holder ikke krøller særlig lenge i mitt hår uansett.

Denne metoden er også bra for de som sliter med tørt og frizzy hår, derfor skal man gjøre det med en tskjorte eller lignende. Håndduker (terrycloth) gjør visst håret mer frizzy og skal helst unngås helt for de som sliter med dette problemet.

Ellers ville jeg si at jeg liker bloggen din veldig godt og vurderer selv å prøve nopoo. Hvordan virker denne metoden for hodebunnen din ellers? Jeg sliter veldig med tørr hodebunn, men veldig fett hår

No Shampoo

26.05.2012 kl.01:02

Anonym: Hei, så utrolig hyggelig at du liker bloggen min :-) Det setter jeg stor pris på! Jeg har lest at håndduker er skadelig for håret hvis man gnikker og skaper friksjon mellom håret og håndduken, men det kan godt hende det skader også ellers! Takk for tips ;-) Ellers skal nopoo være bra for både de med tørr og oljete hodebunn, så du kan jo teste det ut i seks uker du og! Vasker du håret ofte? Sjampo tørker ut hodebunnens naturlige oljer så hvis man vasker håret ofte så kan det føre til tørr hodebunn. I begynnelsen av nopoo tilværelsen var hodebunnen min oljete og fet ettersom den enda produserte oljer for å kompensere oljene sjampoen min tidligere strippet bort. Denne uken tror jeg hodebunnen skjønte at den ikke trenger å overprodusere olje lengre, så den har holdt oljene litt tilbake - noe som har ført til at håret og hodebunnen min har vært litt tørr denne uken. Når dette er over vil hodebunnen forhåpentligvis være stabilisert :-) Håper du fikk svar på det du lurte på!

Skriv en ny kommentar

hits