NO SHAMPOO - Honningmetoden

28.05.2012 - 20:33

Her kommer enda en metode å vaske håret på hvis du ikke vasker håret med sjampo - honningmetoden! Tidligere har jeg skrevet om natronmetoden, balsammetoden, balsamnatronmetoden og vannmetoden og du kan lese om hver enkelt hvis du trykker på de ulike metodene :-)

Honningmetoden går ut på å vaske håret met ett par spiseskjeer honning utblandet i 1-2 dl vann og skal passe spesielt bra for de med tørr eller problematisk hodebunn. For å få ut all honningen av håret anbefales det å skylle med varmt vann. I tillegg inneholder honning små mengder naturlig hydrogenperoksid som vil få håret sakte men sikkert til å lysne naturlig. Ikke minst er honning fri for kjemikalier og et rent naturprodukt som vil skåne miljøet når vi vasker håret :-)

 

Slik lager du blandingen:

Kok opp 1-2 dl vann avhengig av hvor mye du trenger. La vannet avkjøles i noen minutter før du rører inn 1-2 spiseskjeer honning. Rør godt og pass på at all honning blir oppløst. La blandingen avkjøles til det er lunket slik at du ikke brenner deg og hell det over håret mens du masserer inn. La det sitte i noen minutter før du skyller det ut i varmt vann.

 

6 kommentarer

30.05.2012 kl.22:16

Flott blogg. Masse nyttig og detaljert informasjon:)

No Shampoo

30.05.2012 kl.22:43

Anonym: Tusen takk :-)

16.08.2012 kl.21:12

Hei

Jeg har prøvd honningmetoden nå i en uke, men føler at håret kun ser rent ut forann på toppen av hodet. Andre steder ser håret fett ut. Fins det noen spesiell måte man skal påføre blandingen? Den er jo litt rennende, så føler nesten at det renner ut før jeg får massert det ordentlig inn...

No Shampoo

17.08.2012 kl.09:16

Anonym: Hei! Jeg har dessverre ikke fått testet ut alle metodene, deriblant honningmetoden. Jeg bruker kun honning når jeg lager egne hårkurer eller når jeg har litt i balsamen jeg vasker håret med, men ingenting mer. Ser du har kun holdt på i en uke og for meg tok det rundt 4-5 uker før hodebunnen var stabilisert seg. De første ukene var håret og hodebunnen veldig fett og det er helt normalt. Det tar litt tid før hodebunnen finner ut at den ikke trenger å produsere så mye talg og oljer hår du kutter ut sjampo, men det er verdt å vente på :-) Har du vasket håret med en godkjent sjampo før du startet å vaske håret med honning? Kjemikalier som blir liggende i håret uten å bli vasket ut kan forårsake fett hår. Vasker du håret ofte? Hvis du gjør det kan du prøve å gå flere dager i mellom hver hårvask slik at hodebunnen får muligheten til å stabilisere seg. Jeg tror ikke det er noen spesiell måte å påføre blandingen, men du kan ha blandingen i en flaske og helle over litt og litt mens du masserer slik at du ikke føler at alt bare blir helt over og renner like fort ut. Håper du fant svaret mitt til hjelp! Spør gjerne igjen hvis noe var uklart :-)

Helene

04.10.2012 kl.09:56

Hei igjen, og takk for svar:) Gikk i 6 uker, men håret var fortsatt fett, er nok fordi jeg ikke brukte noen renseshampo, vasket det med neutral shampo for normalt hår før jeg startet... I dag har jeg vasket med e-poch shampo, kan det funke som renseshampo?? Den inneholder blandt annet ammonium laureth sulfat og ammonium lauryl sulfat...

S

01.04.2015 kl.15:25

Hei! jeg har prøvet både no-poo med bakepulver og eplecidereddik, og kun vann. Jeg gav begge metodene laaang tid og prøvet virkelig å få dem til å funke. Nå prøver å finne nye sjampoer (organiske/naturlig) og hodebunnen min har definitivt blitt vant til sulfat og parabenfri sjampoer men jeg føler at det stopper der. De fleste eg har prøvet har vært helt "okei" men jeg lengter etter å se en forbedring på håret. Nå har jeg lest meg opp på honningmetoden og har veldig lyst til å prøve det ettersom det er en skånsom måte å rense håret på. Jeg bare lurte på en del ting før jeg prøver det ut.

1. Når du sier at det er lurt å vaske håret med en "godkjent shampoo" hva slags shampoo mener du da at man bør bruke? Har du noen spesielle typer å anbefale?

2. Hvis man har vært avvent seg shampooer med sulfater og parabener, men må bruke en slik shampoo for å "nullstille" håret og få renset det helt. Må man da starte på nytt med å venne seg til no-poo metoder og slikt?

Tusen takk på forhånd for svar!

Skriv en ny kommentar

hits