NO SHAMPOO - Eggmetoden

02.06.2012 - 23:03

Her kommer en til metode å vaske håret på hvis du ikke vasker håret med sjampo - eggmetoden! Tidligere har jeg skrevet om natronmetoden, balsammetoden, balsamnatronmetoden, vannmetoden og honningmetoden.

Å vaske håret med egg er en veldig gammel metode som har eksistert lenge før sjampo, men metoden kan virke uttørkende på håret. Hvis du har tørt hår kan du bruke kun eggeplommen og hvis du har fett hår kan du bruke kun eggehviten. Hvis du har veldig langt hår kan man tilsette flere egg. Flere har anbefalt å gjøre en skyll med eplecider eddik etter man har vasket håret med denne metoden :-)

 

Slik gjør du det:

1-2 egg vispes sammen med 1 dæsj honning. Det er også mulig å tilsette sitronsaft og/eller Aloe Vera gel. Masser blandingen i tørt hår og hårbunn og la sitte i rundt 10 minutter før du skyller ut med lunket vann. Vanntemperaturen du skyller ut med er viktig og bør helle mot det kalde ettersom egg koker i for varmt vann. Det har jeg opplevd og restene av egg var svært vanskelig å få ut! Tips tips ;-)

 

 

12 kommentarer

Synne

03.06.2012 kl.20:52

Takk for at du skriver om alle metodene! Det er til stor hjelp. Men kan du teste ut Wen også? Det er kanskje heller et produkt enn en metode, men kan du teste den alikevel? vet du forresten om noen varmebeskyttende sprayer som er "safe" hvis du skjønner..? :)

No Shampoo

03.06.2012 kl.23:06

Synne: Hei! Så utrolig hyggelig at du finner bloggen min til hjelp :-) Jeg har ikke planer om å kjøpe Wen akkurat nå, men kan hende at jeg tester den en gang i fremtiden. Angående varmebeskytter bruker jeg Schwarzkopf got2be Guardian Angel 220. Den inneholder ikke sulfater, mineraloljer eller silikoner, men den inneholder utrolig mye alkohol så bruker den bare av og til når jeg føner håret tørt eller skal krølle/rette med rettetang og det er svært sjeldent :-) Håper du fikk svar på det du lurte på og spør meg gjerne igjen hvis du lurer på noe mer!

Anna

04.06.2012 kl.22:32

Funket hårsprayen? :-)

No Shampoo

04.06.2012 kl.22:35

Anna: Jeg har ikke testet den ut enda ;-) Men lager ett eget innlegg når jeg har gjort det!

Fourcupcakes

05.06.2012 kl.14:20

hmm, interessant! :D bruker vanlig shampoo jeg, men takk for tipset!

SaraAlexandra.com

06.06.2012 kl.17:36

oj, det må kanskje testes ut :P

Bettina

06.06.2012 kl.23:02

Hei(: nå har du inspirert meg så mye at jeg har bestemt meg for å prøve dette!(; Jeg har noen spørsmål: Før du begynte med dette, hvor ofte vasket du håret da? Går det ann å bruke vanlig eddik, eller må man ha eplecider eddik? Hva gjorde du første gangen du vasket håret? Hvor lang tid tok det før du så resultater? Jeg går jo på skole så jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre på begynnelsen...er det sånn at man må vente lenge før man kan vaske det første gangen, eller kan man vaske det når det blir fett? Kan man bruke tørrshampo? Tror det var alt jeg lurte på for øyeblikket..(ganske mange spørsmål, jeg vet) Håper på svar(;

No Shampoo

07.06.2012 kl.14:42

Bettina: Hei! Så hyggelig :-) Det er bare å spørre i vei! Jeg setter stor pris på leserne mine og svarer gjerne på spørsmål fra dere! Jeg deler spørsmålene dine inn i grupper:

1)Før jeg startet med nopoo vasket jeg håret rundt 3 ganger i uken, som i utgangspunktet ikke er spesielt ofte :-)

2)Jeg mener å ha lest at vanlig blank eddik kan brukes, men på de fleste nettsider som omhandler nopoo og natronmetoden er det eplecider eddik som blir brukt. Selv benyttet jeg meg av blank eddik de første gangene jeg vasket håret etter natronmetoden, rett og slett fordi jeg ikke hadde eplecider eddik tilgjengelig! Men eplecider eddik er desidert den eddiken som gjør håret mitt mykt og mest glansfullt.

3)Første gang jeg vasket håret i min nopoo tilværelse var etter natronmetoden. Jeg vasket håret 2 ganger etter hverandre for å være sikker på at kjemikaliene fra håret var borte, deretter skylte jeg over med en blanding av eddik og vann. De fleste anbefaler å bruke en ?siste? sjampo som inneholder sulfater (men ikke mineraloljer og silikoner) for å vaske ut restene av kjemikalier fra håret. På den måten er man sikret at det ikke er noen skumle kjemikalier igjen i håret.

4)Helt fra starten av har jeg latt det gå lang tid mellom hårvask og jeg har hatt to faste hårvask dager i uken. Jeg skal nå redusere hårvask dagene til kun en dag i uken, rett og slett fordi jeg ikke har behov lengre for å vaske det oftere. Ved å la det gå lang tid mellom hver hårvask får hodebunnen tid til å stabilisere seg. Håret vill bli fett og oljete i begynnelsen, men det vil gå over. Det er veldig individuelt hvor lang tid det tar før hodebunnen stabiliserer seg. For meg tok det 4 uker, der etter de to første ukene sluttet hodebunnen å overprodusere oljer og fett.

5)Man kan bruke tørrsjampo (som ikke inneholder skumle kjemikalier), men man bør merke seg at de fleste inneholder mange uttørkende alkoholer som ikke er spesielt bra for håret. I begynnelsen benyttet jeg meg ofte av tørrsjampo, men nå bruker jeg det aldri :-) Man kan også lage egne tørrsjampoer! Det kan jeg vise i ett innlegg senere.

Håper du fikk svar på det du lurte på!

Bettina

07.06.2012 kl.20:28

Tusen, tusen takk for svar! Mange av venninnene mine syns det hørtes rart ut, men det bryr jeg meg ikke noe om(: det er jo mye mer naturlig å vaske håret på denne måten! Og hår ble ikke laget for å bli vasket med shampo, det er jo bare menneskelagd😁 I dag skal jeg vaske håret mitt for første gang på denne måten(; gleder meg til å se resultater!

Du svarte forresten veldig fort, og det er supert:D

No Shampoo

07.06.2012 kl.22:07

Bettina: Bare hyggelig :-) Spør meg gjerne igjen hvis det er noe mer du lurer på. Lykke til med nopoo tilværelsen din!

Bettina

07.06.2012 kl.23:31

Hei igjen(: jeg bare lurte på om håret ditt ble helt rent etter den første vasken? Jeg har nå brukt natronmetoden, og venter spent på at håret skal tørke(; håper jeg får like gode resultater som deg! Og en ting til, den første uka, var håret ditt mye fett eller vasket du håret ofte/brukte du tørrshampo? Hvilken tørrshampo anbefaler du egentlig?(:

No Shampoo

08.06.2012 kl.00:13

Bettina: Hei! Håret mitt ble rent etter første hårvask, men det tok kun en dag eller to før det så skittent ut igjen den første uken. Jeg har fra begynnelsen av vasket håret kun 2 dager i uken :-) Hvis det så ille ut brukte jeg tørrsjampo den første uken, men det var svært sjeldent. Jeg liker kisby dry shampoo best! Det er veldig individuelt hvor lang tid det tar før man ser resultater, så man må ha litt tålmodighet. Derfor er det mange som anbefaler å teste ut nopoo metoden i minst 6 uker før man finner ut om den fungerer for deg eller ikke :-)

Skriv en ny kommentar

hits