HÅR - Glansfullt hår med banan!

23.08.2012 - 22:11

Er det noen av dere som har testet ut en bananhårkur? Det høres kanskje ikke så fristende ut med bananmos i håret, men det er en av naturens beste oppskrift på en sunn, billig og effektiv kur som skal gjøre håret mer glansfullt. Bananer inneholder nemlig mye kalium som skal gi både ekstra glans og elastisitet. Det finnes mange hårkurer med banan, men akkurat denne fant min snille mamma i KK! Jeg har ikke testet den ut enda, men nå som helgen kommer er det jo fint med litt egen pleie og ikke minst tid for hårkur.

Det eneste du trenger er 1 banan og slik gjør du: Mos en banan grundig med gaffel (her vil jeg anbefale stavmikser som kan få ut alle klumper på mye kortere tid) til den er helt fri for klumper. Det er viktig at det er ingen klumper ettersom de setter seg fast i håret og er nesten helt umulig å få ut. Masser blandingen godt inn i håret fra rot til spis. Slapp av i et kvarters tid med bananmosen i håret og avslutt med å vaske håret med for eksempel balsam. 

 

 


6 kommentarer

Veggflisen

23.08.2012 kl.22:16

Det skal jeg teste :)

Tone

25.08.2012 kl.10:02

Hei igjen! Tenkte jeg skulle skrive noen ord om hvordan mitt eget "no poo"-prosjekt har gått. Jeg har vært uten shampoo i litt over 3 uker nå, og er så langt veldig fornøyd. Den største forskjellen som er merkbar hos meg er at håret mitt, som før var UTROLIG frizzy rett etter vask, nå er mer medgjørelig. Det "lokker" seg fortere og bedre, og står ikke som en tørr sky rundt hodet mitt lenger. Og så er det mye mer glansfullt!

Den tørre hodebunnen min klør også litt mindre nå enn tidligere. Det er fortsatt ikke helt bra, men det er en forbedring.

Må nevne noe som var litt artig. I går var jeg og mamma en tur på kjøpesenteret i hjembygda mi, og satt og drakk kaffe på kaféen der. Så kommer senterets frisør (venninne av mamma) og setter seg ned sammen med oss. Mamma slenger ut sånn i forbifarten, at "kanskje du skulle bestilt deg en time til stussing av håret, nå når du først er hjemme?". Jeg svarer at "Jo, det hadde ikke vært så dumt, det er jo billigere her enn i Trondheim og jeg har ikke klippet håret på snart 2 år." Frisørdamen bare ser bort på meg og utbryter: "Å? Det skulle man ikke tro, det er jo så skinnende og fint." :D

Jeg vil helt klart fortsette med prosjektet, og er spent på å se hvordan det går videre. :)

No Shampoo

05.09.2012 kl.17:02

Tone: Hei Tone! Tusen takk for at du deler ditt nopoo prosjekt med meg ;-) Høres ut som det går veldig bra! Så utrolig morsomt at frisøren synes håret ditt så veldig fint ut - selv etter 2 år siden siste klipp! Det er nå 5 mnd siden jeg sist klippet meg, tror snart jeg skal komme meg av gårde og stusse litt ;-) Hehe! Fortell meg gjerne hvordan det går med håret om en liten stund. Synes det er veldig spennende å se og høre om andres nopoo prosjekt ;-) Ha en fin dag videre!

Jorunn

06.09.2012 kl.17:12

Heisann!

Jeg lurer på hvilke balsamer du vil anbefale?

No Shampoo

16.09.2012 kl.20:12

Jorunn: Heisann! Det er litt vanskelig å anbefale en balsam ettersom det som fungerer for mitt hår ikke nødvendigvis fungerer for andres :-) Jeg velger mellom 2 vaskebalsam når jeg skal vaske håret - Coop Änglamark balsam og Coop x-tra balsam. Når jeg tilfører fuktighet i tuppene har jeg også 2 å velge mellom - Franck Provost Expert Repair balsam og TRESemme naturals nourishing moisture. Den siste gir veldig mye fuktighet til mitt hår og jeg bruker den bare i spesielle tilfeller :-) Håper du fikk svar på det du lurte på!

Maja

04.03.2013 kl.23:27

håret mitt ble helt knuske tørt av dette!

Skriv en ny kommentar

hits