HÅR - Mine hår-rutiner!

27.10.2012 - 18:12

Hei alle sammen! Tenkte jeg skulle fortelle dere lesere litt om mine hår-rutiner :-) Jeg er svært opptatt av å være snill med håret mitt, noe jeg ikke bestandig har vært. Da jeg var yngre fikk håret mitt gjennomgå den (tidligere) elskede slettetanga oftere enn jeg brukte varmebeskyttende, noe som resulterte i svake og slitte hårtupper som ble knekt eller splittet seg. Dette var ikke spesielt pent og jeg brukte mye tid og penger hos frisøren for å få ordnet opp i de slitte tuppene. Jeg tror en av grunnene til at jeg aldri har hatt superlangt hår er fordi  hver gang jeg var hos frisøren måtte klippe av ganske mye som var slitt. Nå ligger slettetanga godt pakket ned i en oppbevaringskurv på badet og blir kun tatt opp i spesielle anledninger med varmebeskyttende som must :-)

Jeg børster håret forsiktig og i partier for å unngå slitasje. Jeg kan for eksempel dele opp håret i fire deler, to deler i underhåret og to deler i overhåret som jeg børster hver for seg. Har jeg mye floker i håret børster jeg tuppene først sammen med nederste del av håret før jeg drar børsten fra hodebunnen og ut til tuppene. Da unngår jeg at flokene bare floker seg enda mer og jeg må bruke unødvendig mye kraft for å få de løs. 

Jeg sover alltid med håret i flette eller tvinnet. Jeg har fått litt dilla på å tvinne håret før jeg legger meg for tiden, for da får jeg nydelige bølger som ser svært naturlige ut slik som i dette innlegget. Hvis jeg sover med håret løst blir håret mitt slitt av friksjonen mellom håret og hodeputen og det floker seg mye lettere. 

Jeg sover aldri med vått hår! Når håret er vått er det på sitt skjøreste fordi skjellagene i håret ikke har lukket seg. Friksjon mellom håret og hodeputen vil derfor være ekstra skadelig og sliter på håret.

Jeg vasker kun håret 1 gang i uken eller 1 gang hver andre uke, det kommer helt an på hvor skittent håret ser ut. Dette kan høres helt utrolig sjeldent for noen, men for meg er det ikke nødvendig med hårvask før håret faktisk ser skittent ut. Hårvask sliter på håret og det gjør også tørking av hår i håndkle.

Jeg føner aldri håret tørt med mindre jeg må og da alltid sammen med varmebeskyttende. Ofte hvis jeg har dårlig tid lar jeg håret lufttørke så mye som mulig før jeg går løs med hårføneren. Jeg har hårføner der jeg kan bestemme varmen selv og jeg pleier alltid å velge den kaldeste temperaturen. 

 

 

Har dere lesere noen spesielle hår-rutiner?  

5 kommentarer

Line

29.10.2012 kl.15:11

Hei, Så fantastisk fint og sunt hår du har! Jeg ble nettopp oppmerksom på din blogg og syntes det har vært interessant å bla meg tilbake å lese dine poster om sunt og vakkert hår. Jeg lurer på om du fortsatt unngår å vaske håret med shampoo og litt om det praktiske rundt dette. Har gått i tenkeboksen på om jeg selv skal endre mine hårrutiner.

Det jeg lurer på er hvordan du gjør det når du f.eks. skal til frisøren? Må du be dem om å vaske håret ditt kun med vann? Også lurer jeg også på om du kan anbefale et varmebeskyttende produkt som er greit å bruke og som ikke inneholder "nei-produktene".

Ha en fantastisk dag!! :-D

Hilsen Line

No Shampoo

29.10.2012 kl.21:15

Line: Heisann! Tusen takk for utrolig hyggelig kommentar her på bloggen :-) Nå for tiden vasker jeg håret kun med balsam og jeg kommer nok aldri til å gå tilbake til sjampoen.

Da jeg skulle til frisøren kjøpte jeg meg en billig "siste-sjampo" som jeg skulle bruke når jeg kom hjem for å skylle ut kjemikalier hvis frisøren brukte det. Jeg nevnte for frisøren at jeg ikke vasket håret med sjampo, men ettersom de vasket håret med sjampo tok jeg ikke sjansen på at de var uten kjemikalier og vasket derfor håret når jeg kom hjem med "siste-sjampoen". Frisøren var kjempe hyggelig og viste meg ulike naturlige produkter som kunne passe til håret og ikke inneholdt skumle kjemikalier. Jeg må også nevne at jeg da var hos en frisørsalong som er opptatt av snille og miljøvennlige produkter :-)

Varmebeskyttende produkt jeg bruker bruker nå heter Got2b Guardian Angel Heat Protectant 'N Blow Out Spray, men selv om den er godkjent vil jeg ikke si at det er det beste produktet. Jeg er selv på leting etter en bedre og håper på å finne noe innen Simply Organic serien, men jeg har ikke fått muligheten til å sjekke ut ingrediensene helt enda.

Håper du fikk svar på spørsmålene og spør meg gjerne igjen :-)
Ha en fin dag videre! Hilsen Ida

Synne

22.11.2012 kl.17:59

Vi ar ganske like rtiner, men jeg sover neste alltid med vått hår. Visste ikke at det var skadelig. Jeg har krller i håret, og for å kontrollere de må jeg sove med det vått og i flette. Da er det fint dagen etterpå. :)

Tror du forresten det sliter på håret å børste det når det er vått? Hvis jeg bruker tangle teeser?

Har fulgt bloggen din en stund nå. Bra blogg! Men vil gjerne høre mer om produkter og sånn. Hvis du tester nye produkter så skriv gjerne om de. Og har du noen sånne duftoljer til håret å anbefale (husker ikke hva de heter) :)

Super blogg! :D

Loekaas

13.01.2013 kl.15:02

Hvilken balsam bruker du til å vaske håret med? Og bruker du en pleie balsam etterpå?

No Shampoo

13.01.2013 kl.18:17

Loekaas: Jeg bruker litt forskjellig, men akkurat nå vasker jeg håret med Coop Änglamark balsam og har i L'oreal Elvital Nutri-Gloss hårkur som pleiende balsam etterpå :-) Denne hårkuren inneholder proteiner, så det kan hende den ikke passer til alle hårtyper, men mitt fargebehandlet hår elsker det :-)

Skriv en ny kommentar

hits