Misforståelse

18.12.2012 - 00:44

Kom over en kommentar på Ida Wulff sin blogg som viser til en liten misforståelse om hva nopoo er og hva det innebærer. Tenkte å bare utrede litt hva nopoo er i tilfelle det er flere som som har samme oppfattelsen ;-)


Nopoo er en forkortelse for no shampoo og er en betegnelse på at ett individ vasker håret uten sjampo. Når man ikke vasker håret med sjampo vil man unngå ulike stoffer slik som sulfater, alkohol, mineraloljer og silikon. Sulfater og enkelte alkoholer virker uttørkende på hår og hodebun. Silikoner og mineraloljer er stoffer som ikke kan vaskes bort med kun vann, og man må derfor benytte sulfater for å rengjøre. Derfor er det svært viktig at alle produkter man bruker er vannløselig og ikke innholder disse ingrediensene hvis man vasker håret uten sjampo. 

Det er ikke å legge under en stol at det er mange som synes det er ekkelt at jeg ikke vasker håret med sjampo, men det betyr for all del ikke at jeg ikke vasker meg. Når man bestemmer seg for å slutte med sjampo må hodebunnen tilpasse seg. Sjampoen har tidligere tørker ut hodebunnen og hodebunnen har overprodusert oljer og fett i lang tid. Når sjampoen er ute av bildet vil hodebunnen fortsette å overprodusere oljer for å kompensere de oljene som ble tidlgiere vasket bort av sjampoen. Kroppen trenger tid på seg til å skjønne at disse naturlige oljene ikke lengre blir vasket bort av ytre omgivelser. Denne omstillingsprosessen kan ta lang tid og det er anbefalt å prøve å gå uten sjampo i minst seks uker før man bestemmer seg om dette hjelper håret ditt eller ikke.

I disse seks ukene kan det være lurt å holde igjen på hårvasken ettersom hårvask skyller bort oljene og at vann i seg selv kan også virke uttørkende og derfor vil omstillingsprosessen kan ta lengre tid - men dette er opptil hver enkelt å bedømme hvordan de ønsker å gå frem. Jeg anbefaler å holde i gjen på hårvasken og da kun vaske håret 2-3 ganger i uka i begynnelsen. Bestemmer man seg derimot for å vaske håret ofte vil det da også håret bli fortere skittent. Selv vasker jeg kroppen ett par ganger i uka eller mer, men hårvasken tar jeg hver andre eller tredje uke. Dette er fordi håret mitt rett og slett ikke har behov for å bli vasket oftere :-) 

Når jeg har skrevet seks uker på bloggen håper jeg det er ingen der ute som har misforstått meg og lar være å vaske seg på seks uker - så fremst dette er noe de ønsker selvsagt ;-)  

8 kommentarer

Sunniva

18.12.2012 kl.08:26

Godt å få klaret opp i ting ;)

No Shampoo

18.12.2012 kl.14:05

Sunniva: Ja, det er det ;-)

Malene Tabita Jacobsen

18.12.2012 kl.17:48

konkurranse på bloggen min, du kan vinne et sminke børste sett i veske :)

amaliecamalie

18.12.2012 kl.17:53

drit kul blogg! stikke innom vår? amaliecamalie.blogg.no ? hadde vært fint! :) <3

Irene Berland

18.12.2012 kl.18:10

Kan hende det er bra for håret da :)

Inger

11.11.2014 kl.12:16

Jeg har alltid vært plaget med mye håravfall i perioder og kløende hodebunn. Nå er det 1-2 måneder siden jeg brukte shampoo og aldri har vel håret føltes tykkere og sett bedre ut. Rent vann gjør susen :D liker uansett ikke parfymedufter så det savner jeg i alle fall ikke. Bruker selvfølgelig da ikke balsam, stylingprodukter eller farger håret heller. Rent vann, har aldri følt meg renere :D

Bini

05.02.2015 kl.20:21

Jeg har himla lyst til å teste ut denne nopoo-greia, men er litt usikker på hva eg faktisk skal vaske håret mitt med da... Kun vann?

Eller balsam? Evt. hvilke typer kan man bruke? Har du noen forslag?

:)

Marie

18.02.2015 kl.14:17

Hei, når ein begynner med denne nopoo metoden kor ofte skal ein bruke natron og eplecider eddik blandingane da ? Ved kvar vask , annan kvar eller bare ein gang iblandt ? :)

Skriv en ny kommentar

hits