Dag for dag

NO SHAMPOO - Uke 7

14.06.2012 - 14:42

Da jeg startet utfordringen med å vaske håret uten sjampo bestemte jeg meg for at det skulle vare i seks uker. Ukene har gått så alt for fort og denne uken er min sjuende uke i min no poo tilværelse, altså har jeg gjennomført utfordringen! Jeg kommer uten tvil til å fortsette og er veldig fornøyd. Håret har fått myke bølger bakerst i nakken i underlaget av håret som jeg aldri har hatt før, mens overhåret bare har fått litt fall i nederste del av håret så bølgene vises ikke så veldig godt dessverre. I kveld skal jeg teste ut den hjemmelagde hårsprayen jeg skrev om her, så det kommer til å bli spennende! Resultatet får dere i morgen :-)

 

NO SHAMPOO - Dag 14

12.05.2012 - 19:10

 

Hei alle sammen!

I dag er det akkurat 2 uker siden jeg sluttet å vaske håret mitt med sjampo. For to uker siden bladde jeg side opp og side ned på leting etter kunnskap om no poo, tok det avgjørende steget og vasket håret mitt rent for kjemikalier. Ettersom jeg hadde lest at prosessen kunne ta lang tid, utfordret jeg meg selv til å gå uten sjampo i minst seks uker. På bildet under kan du se resultatet av da jeg prøvde denne hårkuren. Jeg har brukt rettetang på håret til en forandring, men jeg tror jeg liker det best naturlig :-) Håper alle får en fin lørdag!

 

NO SHAMPOO - Dag 13

11.05.2012 - 23:30

God kveld lesere!

Tenkte jeg skulle vise dere en litt annen variant av hestehale. Du starter med å lage vanlig hestehale, deretter lager du ett mellomrom i håret bak strikket nær hodebunnen og stapper hestehalen gjennom dette hullet. Da får du denne frisyren :-) Veldig enkel. Til tross for at det er fire dager siden siste hårvask synes jeg ikke håret ser spesielt skittent ut! Tror hodebunnen min har normalisert seg og skjønner at den ikke trenger å overprodusere oljer. Dagen etter testet jeg ut avokado hårkuren som jeg skrev om her, så resultatet kommer i morgen :-) Håper alle får en god helg!NO SHAMPOO - Dag 12

10.05.2012 - 20:01

Hei!

Når jeg har dårlig tid pleier jeg som kanskje mange andre å sette håret mitt opp i en hestehale. Da passer jeg alltid på å bruke hårstrikk som ikke er sveiset sammen av metall, men heller lim eller lignende. Dette er fordi hårstrå kan vikle seg fast i metallet og bli slitt av når hårstrikket skal tas av. Jeg har i hvert fall ofte opplevd at det lugger når jeg tar av hårstrikk med metall og det sitter alltid igjen litt hår på strikket. Jeg pleier å se etter når jeg kjøper strikk at de er myke og uten skarpe kanter der endene er sveiset sammen. Gummihårstrikk er også veldig slitende på håret. Jeg bruker kun små gjennomsiktige gummihårstrikk en gang i blant når jeg skal lage små fletter i håret. Liker at håret mitt ser ganske tykt ut selv i hestehale :-)

 

NO SHAMPOO - Dag 11

09.05.2012 - 17:50

Dag 11 av no poo tilværelsen! Åh, hadde bare alle hårdager vært som denne... Håret føles så utrolig mykt ut samtidig som det har fått tykkelse og volum. Synes også det ser mer glansfullt og sunnere ut enn på lenge uten at jeg trenger å ha noen som helst produkter i! Dette er absolutt noe jeg kan bli vant med ;-)

 

NO SHAMPOO - Dag 10

08.05.2012 - 19:17

 

Hei!

Den tiende dagen uten sjampo var første gang jeg vasket håret eksakt etter balsammetoden. Begynte med Coop sin Änglamark balsam for å få rent håret etterfulgt av en pleiende balsam fra Franck Provost Expert Repair. Til slutt skylte jeg håret i kalt vann og helte over litt eplecider eddik med lavendelolje. Håret ble glansfullt og fint med god lukt av lavendel, men nesten enda finere dagen etterpå synes jeg! :-)

 
NO SHAMPOO - Dag 9

07.05.2012 - 15:04

Starter innlegget med en stor note to myself - ikke ha olivenolje i tørt hår! Jeg hadde lest at noen pleier å ha litt olivenolje i håret for å oppnå glansfullt hår, så jeg tok litt i håndflaten og greide med fingrene gjennom håret. Det ble ikke særlig bra for å si det sånn! Håret ble umiddelbart glansfullt men på annen side utrolig fett. Det kunne se ut som om jeg nettopp hadde kommet ut av dusjen og kun vasket tuppene. Det har nok noe med hårtypen min å gjøre. Det kommer forresten ett innlegg senere om ulike hårtyper så følg med! Gjorde best mulig ut av det og lagde en stor flette bak. Man kan visst ikke alltid få i pose og sekk ;-)

 

 

 

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

NO SHAMPOO - Dag 8

06.05.2012 - 12:26

 

Hei alle sammen!

Jeg har testet ut hvordan det er å krølle håret med hårbånd som jeg skrev om her - and it works! Jeg sov med hårbåndet på en hel natt og resultatet ble kjempefint. Håret var tørt og uten produkter når jeg krøllet det, så jeg kan tenke meg at krøllene blir enda finere hvis håret får være litt fuktig. En mulighet er å spraye håret med litt vann eller å la håret lufttørke etter vask før man krøller det rundt hårbåndet. Håret mitt har også blitt mye mer glansfullt enn det har vært på lenge og det liker jeg godt! Fantastisk å kunne krølle håret uten å slite det ut:-)

 

 

NO SHAMPOO - Dag 7

05.05.2012 - 10:04

 

Nå er det akkurat en uke siden jeg sluttet å vaske håret med sjampo og jeg må si meg fornøyd med resultatet! Jeg bruker lengre tid på å vaske håret, men i gjengjeld vasker jeg det kun hver fjerde dag. Hodebunnen har så smått begynt å stabilisere seg og det går lengre tid mellom hver gang håret blir fett. Håret føles tykkere og mindre tørt, men har allikevel noen dager etter vask en litt grov konsistens. Håper den grove konsistensen forsvinner etter hvert :-) Dag seks vasket jeg håret og hadde i denne hårkuren og den syvende dagen så håret slikt ut - glansfullt og mykt. Absolutt å anbefale!

NO SHAMPOO - Dag 5 og 6

03.05.2012 - 20:21

Hei alle sammen!

Dag fem og seks av utfordringen var egentlig ganske lik, så jeg slår bare sammen til ett innlegg :-) Håret hadde en helt spesiell tekstur disse dagene som var oljete i bunnen med litt tørrere tupper. Det var helt merkelig og ganske stor kontrast! Jeg visste at håret mitt var sliten etter all farging, men at tuppene var så mye preget var ganske sjokkerende.

Jeg rullet håret opp i en donut for å skjule tuppene begge dagene :-)

 
NO SHAMPOO - Dag 4

02.05.2012 - 17:30

Den fjerde dagen uten sjampo begynte håret mitt å bli ganske oljete nær hodebunnen som du kan se på bildet, mens resten av håret var heldigvis uberørt. Som jeg har nevnt tidligere kan håret bli ganske fett/oljete i begynnelsen og det er lett å få følelsen av å ha skittent hår. For min del fremover kommer godkjente tørrsjampoer til å bli redningen! Det finnes nemlig tørrsjampoer uten silikoner eller mineraloljer! Eksempelvis er Stafford Lee eller Kisby sin tørrsjampo "godkjente" hvis man vasker håret uten sjampo. Personlig liker jeg Kisby sin best!

 

 

Jeg har også tatt meg en tur innom butikken og kjøpt inn litt produkter jeg kan bruke i håret. En pleiende balsam, Aloe Vera 98%, honning og en bredtagget kam ble med meg hjem idag. Hvis man prøver å få fram fall eller krøller i håret skal visst det beste være å gre håret kun med fingrene eller med en bredtagget kam og ikke med vanlig børste.NO SHAMPOO - Dag 3

01.05.2012 - 15:06

Hei igjen!

Da jeg kom hjem fra bursdagen vasket jeg håret med Coop sin Änglamark balsam. Jeg har alltid vært litt skeptisk til billige hårprodukter, men denne inneholder ingen skumle kjemikaler, er vannløselig og kan godt brukes som en vaskebalsam i balsammetoden! Den inneholder heller ingen parfyme eller fargestoffer. Jeg følte ikke at den var spesielt drøy så den egner seg nok best som vaskebalsam etterfulgt av en litt drøyere balsam til pleie, eventuelt kan man godt ha litt av denne balsamen i tuppene etter man har dusjet som en leave-in krem. Jeg tror lommeboka i hvert fall ble glad - den koster kun 20,-!

 

Etter vask ble håret utrolig mykt og deilig. Jeg lufttørket det til det ble tørt og man kunne se fall i håret tydeligere enn før. Det virker som om tuppene trives bedre!

NO SHAMPOO - Dag 2

30.04.2012 - 22:53

 Hei!

Dag 2 av min no poo tilværelse var ganske utfordrende. Jeg skulle i bursdag senere på kvelden og ettersom håret mitt var vant til sjampo overproduserte hodebunnen oljer som gjorde håret mitt fett. Dette er vanlig i begynnelsen når man slutter med sjampo ettersom det ikke lengre er noen sjampo som tørker ut håret. Jeg har lest en plass at det kan være lurt å gå noen dager mellom hårvaskene for at hodebunnen skal få muligheten til å stabilisere seg.

Jeg følte uansett at håret mitt så skitten ut, men falt ikke for fristelsen til å vaske det. Det var lenge siden jeg hadde hatt ett så mykt hår uten spesielt tørre tupper. Jeg krøllet tuppene før jeg dro, så krøllene på bildet er ikke naturlige!

 


NO SHAMPOO - Dag 1

30.04.2012 - 16:30

Hei alle sammen! For fire dager siden bestemte jeg meg for å teste ut hvordan det er å vaske håret uten sjampo. Denne spennende utfordringen skal vare i minst 6 uker og skal gjøre håret sunnere samt forbedre kvaliteten. Jeg har slitt lenge med tørre og frizzy tupper, så hvorfor ikke prøve? Fall/krøller skal bli fremhevet ved no poo metoden og ettersom jeg har litt fall kan dette bli spennende.

Det finnes ulike retninger innenfor no poo; balsammetoden, natron&eplecidereddik, balsam&natron eller å vaske håret med kun vann. Dag 1 av opplegget hadde jeg tilgjengelig natron og eplecidereddik som jeg skulle vaske håret med. Natron fungerer som sjampo og er rensende mens eplecidereddik fungerer som balsam og mykgjører. I tillegg til at Natron vasker håret rent fjerner det også kjemikaler fra håret slik som kjemikaler fra tidligere sjampoer eller produkter jeg har hatt i håret. Det er viktig for meg å fra nå av kun bruke produkter som er vannløselig og som ikke inneholder silikoner, sulfater, mineraloljer eller alkohol. Da jeg skulle vaske håret lagde jeg to blandinger som besto av:

  • 1 spiseskje natron rørt i 1 glass vann
  • 2 spiseskje eplecidereddik rørt i 1 glass vann

 

Håret mitt var ganske tørt når jeg startet, så jeg fant fram litt olivenolje. Det tok meg fire vask å få ut oljen av håret så jeg vet ikke helt om det kan anbefales, men det ble uansett veldig mykt og deilig når jeg endelig var ferdig. Jeg tok ikke bilder av hvordan håret ble etter første vask uten sjampo, men dere kan se hvordan håret så ut noen dager før. Veldig tørre tupper som tydelig trenger fuktighet.

 

hits