Hår

Min store hårsynd...

16.04.2014 - 12:57

Jeg er som dere vet veldig opptatt av håret mitt og at det skal behandles bra, men det er én ting jeg ikke klarer å la være å gjøre selv om det ikke er bra for håret... Jeg grer igjennom det når det er vått. Når håret er vått er det på sitt svakeste og to av tre bindinger forsvinner i håret, noe som kan føre til at håret overstrekkes hvis man ikke er forsiktig. Hvis håret blir overstrukket vil det miste spensten, være vanskelig å få volum i og kan miste glansen. Dette er noe jeg selvsagt ikke ønsker, men nå har håret blitt så langt at det tar veldig lang tid før det tørker og jeg klarer rett og slett ikke vente... Er det flere som gjør det samme?

Frisørbesøk

24.01.2014 - 23:20

Tror det må være rundt 1 og 1/2 år siden jeg sist var hos frisøren (!) og kan trygt si at de slitte tuppene hadde sett sine bedre dager. Ville prøve ut en ny frisørsalong her i Tromsø og hadde bestemt meg på forhånd at jeg ikke ville fortelle noe om hårprosjektet mitt uten sjampo. Jeg har opplevd tidligere at de blir svært opphengt i måten jeg vasker håret på og nærmest tvinger meg tilbake til sjampoverden, hvis det i det hele tatt finnes en... Klar for å høre at jeg måtte klippe bort halve håret tok frisørtimen en overraskende vending - hun trodde ikke på meg! Hun trodde ikke det kunne være så lenge siden jeg hadde vært hos en frisør og likevell ha så sunt og friskt hår. Kjente jeg ble veldig glad og enda sikrere på mitt valg som "nopoo'er" ;-) Haha! Behøvde bare en liten stuss, litt forming av håret og striping av etterveksten. Nesten så jeg ville si "sees om 1 år!" til frisøren da jeg gikk ut døren, men følte det ikke var helt passende... 
 

Her kommer et obligatorisk "på-badet-bilde" og håper samtidig at alle der ute får en fantastisk helg :-) 

HÅR - I.N.S.P.O

09.11.2012 - 23:21

HÅR - Tangle Teezer

29.10.2012 - 22:41

Jeg rett og slett elsker Tangle Teezer hårbørstene! Jeg har tidligere brukt vanlig hårbørste i plastikk, men etter at jeg så hvor mye hår som satt igjen i taggene på børsten ville jeg finne ett bedre alternativ og gikk da til innkjøp av en Tangle Teezer. Den er helt utrolig god å bruke og sitter godt i hånden når man grer gjennom håret. Børsten løsner floker enkelt og smertefritt og uten at mye hår ligger igjen i børsten. Jeg har da min i original svart, men det finnes utrolig mange typer og farger. Dette er ett av mine favorittprodukter :-) 

 
HÅR - Jeg har laget min egen hårspray!

15.06.2012 - 19:10

Hei alle sammen! Da har jeg testet ut hårsprayen som jeg skrev om her - og jeg er så fornøyd! Krøllet håret i går med rettetang, sprayet to lag med hårspray og krøllene har enda ikke falt ut! Krøllene har fått gjennomgå litt, men likevel synes jeg de ser fine ut. Jeg har hatt håret i flette, hestehale, skjerf av og på og med disse faktorene ville vanligvis krøllene falt ut for lenge siden. Når det er sagt så jeg si at hårsprayen ikke føles ut som en hårspray. Håret får en helt annen tekstur og kan minne litt om når man bader håret i saltvann og lar det tørke. I går kveld var det umulig for meg å gre fingrene gjennom håret med denne håsprayen i, men i dag derimot lar det seg godt gjøre. Jeg er i hvert fall kjempefornøyd - ingen kjemikalier, god hold, miljøvennlig og ikke minst billig.

Alt du trenger er:

 • 1,25 dl vann
 • 2-3 teskjeer sukker

Kok opp vannet og rør inn sukkeret. Rør rundt til alle sukkerkornene er borte og hell over på en sprayflaske. La sprayflasken ligge i kjøleskapet i minst 20 minutter før du benytter deg av hårsprayen. Spray ett tynt lag med hårspray over håret og la det tørke. Gjenta med flere lag for bedre hold og la hårsprayen tørke mellom hvert lag. Hårspray på 1-2-3!


HÅR - Lag din egen hårspray!

30.05.2012 - 22:39

Har du sjekket ingrediensene i hårsprayen din i det siste? Jeg har alltid brukt hårspray til håret mitt - både til volum og hold, men i det siste har jeg måtte sjekke ingredienslista for å sjekke hvilke kjemikalier hårsprayen min inneholder ettersom jeg ikke vasker håret med sjampo lengre. Jeg ble sjokkert over hvor mange kjemikalier min hårspray inneholder! Det er viktig for meg når jeg velger hårprodukter at de skal være fri for skumle kjemikalier og må være vannløselig. Hvis du som nopoo'er er usikker på hva du skal styre unna kan du sjekke denne lista hær. Min hårspray inneholder ingen skumle kjemikalier og er vannløselig, men likevel er den full av utørkende alkoholer. Er det noe som er mindre flatterende er det tørt hår! Ikke minst er hårspray skadelig for miljøet og for kroppen vår, så hvorfor ikke prøve ut en hjemmelaget hårspray som inneholder kun naturlige ingredienser? Det skal jeg! Alt du trenger er vann og sukker, noe jeg tror finnes i de fleste norske kjøkkenskap. Blir å legge ut resultatet hær på bloggen når jeg har testet ut, men det blir definitivt etter eksamen.

Under er en film som demonstrerer hvordan man lager hårsprayen - enjoy :-)

 

HÅR - Ploppe håret

24.05.2012 - 21:30

Å ploppe håret er en metode som brukes for å fremheve krøller eller fall i håret - når håret er vått etter hårvask er det klart til å ploppes! Alt man trenger er noe tøy å ploppe med. Det anbefales å ploppe enten med en t-skjorte eller en putevare, men jeg kan tenke meg at det vil fungere også med ett lite håndkle. Legg tøyet på en flat overflate - for eksempel en stol, sofa eller sengekanten. Len deg over tøyet med hodet nedover slik at håret legger seg fint inn i tøyet. Snurr så endene på sidene og dytt dem inn under tøyet bak slik at det fester seg. I tillegg vil tøyet absorbere vann fra håret og korte ned på tørketiden. Det beste er visst å la håret tørke rundt 80 % i tøyet før tøyet tas av hodet og man lar håret lufttørke siste tiden. Dette skal i hvert fall jeg teste ut ved neste hårvask!

 

HÅR - 17. mai

17.05.2012 - 23:13

Hei alle sammen!

Håper alle har hatt en strålende 17. mai :-) Dagen har vært fylt med herlig frokost, sol, jordbær, is, borgertoget, grilling etterfulgt av kaffe og kake. Vasket håret kun med vann denne morgenen og skylte gjennom med eplecider eddik. Når håret ble tørt tvinnet jeg rundt på begge sider og surret rundt "ett hull" bak. Synes denne frisyren passer godt til bunad og er veldig enkel å lage!

HÅR - Videoblogg

16.05.2012 - 21:54

Hei alle sammen!

For noen dager siden fikk jeg spørsmål fra en leser om jeg kunne lage en video der jeg viser hvordan jeg lager denne hårfrisyren - so here the video goes!

 

HÅR - Papiljotter

14.05.2012 - 20:20

Jeg har testet ut papiljotter! Jeg visste ikke hva papiljotter var før noen dager siden og da jeg fant de i butikken måtte jeg ha de med meg hjem. Er en stor fan av ting som kan krølle håret uten varme og som ikke er skadelig ;-) Da jeg kom ut av dusjen rullet jeg små deler av håret rundt papiljottene og sov med de over natten. Ganske ubehagelig, men det gikk likevel! Jo mer hår rundt papiljottene - jo større krøller :-)

 

 

Håret var enda litt vått da jeg tok ut papiljottene om morgenen, så neste gang skal jeg tørke håret rundt 70 % før jeg ruller det opp. Det er heller ikke spesielt bra å sove med vått hår ettersom en friksjon mellom hårstrå og puten forekommer og sliter på håret. Ett tips kan være å ha litt stylingsprodukt i håret før du ruller opp ettersom krøllene datt mer eller mindre ut i løpet av dagen! 

 

HÅR - Ulike hårtyper

07.05.2012 - 20:02

1: Rett hår

1A: Mange fine hårstrå, ofte ganske tynt hår.

1B: Normalt hår, grovere enn 1A men allikevel mykt.

1C: Tyngre og tykkere hår som er fra mellomgrovt til grovt.

Rett hår har som oftest ikke problemer med å være tørt eller frizzy, men har derimot problemer med at håret kan bli alt for mykt, statisk og flatt. Balsam metoden fungerer ofte bra for rett hår, men kan en gang i blant behøve SLS-fri sjampo. Avhengig av hvor tynne hårstrå man har så kan håret også behøve tilskudd av protein for at det ikke skal bli alt for mykt.

 

 

 

2: Bølgete hår

2A: Fint, mykt og ofte tynt hår med myke bølger.

2B: Normalt, mellomtykt hår med tydelige S-formede bølger.

2C: Normalt til grovt hår med veldefinerte bølger og en og annen myk spiralkrøll.

Denne hårtypen er hverken rett eller krøllet, men noe midt i mellom. Bølgete hår er ganske allsidig og kan ofte fønes rett eller klemmes til krøller uten for mye jobb. For at bølgene skal defineres tydelig kan hår med litt lengde og en myk oppklipp være med på å hjelpe. Bølgete hår har som oftest fine og myke hårstrå og er ikke like tørt som krøllete hår. Derfor kan håret iblant bli tynget av alt for mye fuktighet og oljer. Noen opplever at de må sjamponere håret av og til for at håret ikke skal bli alt for mykt. Til bølgete hår fungerer spraygele og mousse oftest bedre enn hardere gele. Som leave-in krem kan man ha i litt Aloe Vera som tilfører fuktighet uten å bli klissete eller tynge håret. For å framheve bølgene kan man bruke produkter som inneholder glycerin eller magnesiumsulfat.

 


3: Krøllete hår

3A: Fint til normalt hår med store myke krøller.

3B: Fint til normalt hår med små, kraftige krøller og korkekrøller.

3C: Små krøller som ofte blir fluffy.

Hårtype 3 omfatter alt fra store myke krøller til korkekrøller. Mens bølgete hår har en S-form har krøllete hår ofte en tredimisjonal form. Krøllete hår har naturlig volum og de blir lett uttørket. Det kan være lurt å bruke en leave-in balsam og en gele for å opprettholde fuktigheten. Jo flere krøller jo kraftigere produkter kan man bruke i håret.

  

4: Svært krøllete hår

Tettpakket hår som kan være alt fra fint til grovt. Mange små krøller og selve hårstråene kan nesten se krusete ut. Hår som er type 4 har vanskelig for å få langt hår ettersom det hele tiden krøller seg opp. En slik hårtype bør lufttørkes etter hårvask ettersom det er skjørt og tørt og må behandles forsiktig med mye fukt og oljebehandlinger.

 

 

//Fakta hentet fra lockig.se og bilder lånt fra google

HÅR - Lavendelolje

05.05.2012 - 23:22

Mitt nyeste innkjøp er en lavendelolje fra Aqua Oleum som kan påføres både på huden og i håret. Dette er nok ikke et produkt som man absolutt må ha, men tror den blir å få en fast plass i skapet mitt på badet fremover. Den jeg kjøpte er 100 % ren olje og kan brukes til så utrolig mye forskjellig! Listen under er lang men oljen er kort fortalt svært anvendelig ;-) Jeg har også lest på flere no poo forum at hvis hodebunnen begynner å klø kan blant annet lavendelolje hjelpe. Ser for meg at jeg blir å blande ett par dråper olje i etterskyllet til håret eller smøre litt på kroppen etter dusj. Lavendelolje kan man kjøpe på helsekostforetninger eller apotek.

Lavendelolje kan brukes til:

 • Antiseptisk
 • Betennelseshemmende
 • Smertestillende
 • Beroligende
 • Antidepressiv
 • Krampeløsende
 • Virus og bakteriedrepende
 • Cellefornyende
 • Vanndrivende
 • Blogtrykksenkende
 • Hodepine
 • Søvnproblemer
 • Brannsår
 • Arr
 • Strekkmerker
 • Akne
 • Psoriasis
 • Solbrenthet
 • Byller
 • Rensende
 • Hårvekststimulerende

 

HÅR - Krøll håret med hårbånd!

03.05.2012 - 20:10

Hei!

For noen dager siden postet jeg en youtube video om hvordan man krøller håret med en sokk, her kommer en youtube video om hvordan man krøller håret med ett hårbånd! Man trenger ikke å bruke varme på håret og det er skånsomt :-) Tror det kan være lurt å snurre litt løst når man snurrer rundt hårbåndet hvis man vil teste!

 

 

HÅR - Krøll håret med en sokk!

01.05.2012 - 10:00

Alt du trenger for å krølle håret er en sokk! Veldig hårvennlig metode uten bruk av varme :-) Awesome!

hits