Hårkurer

HÅR - Glansfullt hår med banan!

23.08.2012 - 22:11

Er det noen av dere som har testet ut en bananhårkur? Det høres kanskje ikke så fristende ut med bananmos i håret, men det er en av naturens beste oppskrift på en sunn, billig og effektiv kur som skal gjøre håret mer glansfullt. Bananer inneholder nemlig mye kalium som skal gi både ekstra glans og elastisitet. Det finnes mange hårkurer med banan, men akkurat denne fant min snille mamma i KK! Jeg har ikke testet den ut enda, men nå som helgen kommer er det jo fint med litt egen pleie og ikke minst tid for hårkur.

Det eneste du trenger er 1 banan og slik gjør du: Mos en banan grundig med gaffel (her vil jeg anbefale stavmikser som kan få ut alle klumper på mye kortere tid) til den er helt fri for klumper. Det er viktig at det er ingen klumper ettersom de setter seg fast i håret og er nesten helt umulig å få ut. Masser blandingen godt inn i håret fra rot til spis. Slapp av i et kvarters tid med bananmosen i håret og avslutt med å vaske håret med for eksempel balsam. 

 

 


HÅR - Avokado hårkur

11.05.2012 - 08:52

God morgen!

Hårkurer man får kjøpt i butikken inneholder ofte mange ulike kjemikalier. Ønsker man å bli litt mer miljøbevist eller vil slutte å tilføre håret og hodebunnen kjemikalier så kan en naturlig hårkur være løsningen. Mange av kjemikaliene er ikke vannløselige, noe som betyr at de ikke kan vaskes bort med kun vann. Sjampo vasker bort slike kjemikalier, men siden jeg ikke vasker håret med sjampo lengre ønsker jeg ikke å tilføre slike produkter i håret mitt. Derfor tester jeg hjemmelagde hårkurer i ny og ne som jeg ønsker å dele med dere.

Til avokado hårkuren trenger du:

  • 1 egg
  • 1 spiseskje olivenolje/kokosolje
  • 1/2 - 1 avokado

 Ettersom håret mitt blir litt tungt av olivenolje blandet jeg i stedet med kokosolje som man kan få kjøpt i helsekostforetninger. Avokado inneholder naturlige oljer og proteiner som kan reparere håret og slitte tupper samtidig som den filfører glans og gjør håret mykt. Avokadoer inneholder også mye vitamin B og E som kan hjelpe håret til å bli sterkt og elastisk. Oljen hjelper mot frizz og tørre tupper, mens egget inneholder proteiner som er med på å styrke håret. Det er viktig å skylle med lunkent/kaldt vann når man skal vaske ut hårkuren, ellers vil egget koke og legge seg som hvite klumper som er vanskelig å få ut. Been there, done that! Jeg brukte kun en halv avokado, men hvis du har langt hår vil jeg anbefale deg en hel.

Håret mitt ble mykt og sterkt, men jeg må nok si at favoritten fremdeles er hårkuren jeg skrev om her!

 

HÅR - Hjemmelaget hårkur

04.05.2012 - 08:25

God morgen!

For noen dager siden kom jeg over en side som anbefalte en hårkur man selv kan lage hjemme. Den ble kalt for Snowymoons Moisture Treatment (SMT) og skulle utkonkurrere alle hårkurer man kan kjøpe i butikken - jeg måtte teste den ut!

 

Du trenger:

  • 1/4 Aloe Vera
  • 1/4 Honning
  • 1 Del av din favoritt balsam (Fri for silikoner og mineraloljer)

 

Varm honningen litt i mikroen før du blander med Aloe Vera og balsam. Etter at håret er nyvasket smører du hårkuren inn i hånddukstørt hår. Dekk gjerne til med plastikk og la sitte i minst en halvtime eller lengre. Noen vil anbefale å ha den i over natten. Skyll ut som vanlig og avslutt med eplecider eddik skyll.

Jeg hadde hårkuren i håret rundt 30 min og jeg skal definitivt prøve den igjen! Håret ble veldig mykt og glansfullt. Anbefales!

hits