Hud

HUD - Ansiktsmaske med havregryn

27.05.2012 - 15:32

Hei alle sammen!

Kanskje kutter du ned på kjemikalier som tilføres kroppen og miljøet, eller du rett og slett ikke har penger til å kjøpe dyre ansiktsmasker - min mening er at hjemmelagde ansiktsmasker er like gode og vel så det! Denne søndagen har jeg testet ut en hjemmelaget ansiktsmaske med havregryn og honning. Den etterlater huden myk og glødende og er absolutt å anbefale ;-) Green is the new pink!

Alt du trenger er:

  • 2 spiseskjeer havregryn
  • 1 spiseskje honning

 

 

Først males havregrynene i en kjøkkenmaskin eller blender. Deretter varmes honningen til den blir flytende i ca 10-20 sekunder i en mikrobølgeovn. Bland så ingrediensene i en bolle og la de få sette seg i rundt 5 minutter.

 

 

Påfør ansiktsmasken og la den sitte på i 20 minutter før den skylles av.

 

HUD - Hjemmelaget sminkefjerner

13.05.2012 - 12:21

 

Jeg har testet ut hvordan man kan fjerne sminke med (*trommevirvel*) olivenolje! Olivenolje er billig og inneholder ingen kjemikalier som kan skade huden. Oljen tetter ikke porene, etterlater huden myk og ren og fjerner sminke lett fra ansiktet - til og med vannfast sminke! Olivenolje pleier også øyenvippene. På 1-2-3 kommer sminken av og huden føles bra etterpå :-)

Slik gjør jeg det:

Jeg fukter en bommulpadd med vann og heller litt olivenolje over. For å fjerne sminken rundt øynene presser jeg padden lett mot øyet først for å bryte ned sminken før jeg tørker forsiktig av. Resten av ansiktet tørker jeg av som vanlig. Når jeg er ferdig vasker jeg ansiktet med vann.

 hits