april 2012

NO SHAMPOO - Dag 2

30.04.2012 - 22:53

 Hei!

Dag 2 av min no poo tilværelse var ganske utfordrende. Jeg skulle i bursdag senere på kvelden og ettersom håret mitt var vant til sjampo overproduserte hodebunnen oljer som gjorde håret mitt fett. Dette er vanlig i begynnelsen når man slutter med sjampo ettersom det ikke lengre er noen sjampo som tørker ut håret. Jeg har lest en plass at det kan være lurt å gå noen dager mellom hårvaskene for at hodebunnen skal få muligheten til å stabilisere seg.

Jeg følte uansett at håret mitt så skitten ut, men falt ikke for fristelsen til å vaske det. Det var lenge siden jeg hadde hatt ett så mykt hår uten spesielt tørre tupper. Jeg krøllet tuppene før jeg dro, så krøllene på bildet er ikke naturlige!

 


NO SHAMPOO - Hvorfor no poo?

30.04.2012 - 19:54

Hei alle sammen!

Tenkte jeg ville oppdatere litt om hvorfor jeg ønsker å prøve ut no poo. Kanskje vet du allerede at no poo er en forkortelse for no shampoo, men hvorfor skal man egentlig vaske håret uten sjampo? Vel de fleste sjampoer inneholder sulfater som er et sterkt rengjørende middel og som tørker ut selve håret og hårbunnen.

Hårbunnen produserer naturlig olje som beskytter og mykgjører håret, men når vi vasker håret med vanlig sjampo vil disse oljene vaskes ut som leder til at håret blir veldig tørt. For å kompensere dette benytter vi oss av balsam og hårkurer for å gi fuktighet til håret - altså vasker vi bort de naturlige oljene og erstatter de med kunstige kjemikaler. I og med at sulfater tørker ut håret vil håret kunne skades lettere. For å beskytte håret er mange sjampoer tilført silikoner og mineraloljer som legger seg som en hinne rundt hårstråene. Dette kan gjøre at håret ser friskt og sunt ut selv om håret er skadet. Silikon og mineralolje kan være vanskelig å vaske bort med kun vann, så derfor må man benytte seg av sjampo med sulfater for å få vasket det bort og vi er inne i en ond sirkel.

Når man går  i gang med no poo må man derfor naturligvis vaske bort de siste restene av silikon og mineraloljer. Dette kan gjøres enten med en "siste sjampo"  eller med natron. Den siste sjampoen skal inneholde sulfater for å rengjøre men ikke silikoner eller mineraloljer. Jeg brukte natron og det fungerte veldig fint!

 

 //Fakta hentet fra nopoo.se

NO SHAMPOO - Dag 1

30.04.2012 - 16:30

Hei alle sammen! For fire dager siden bestemte jeg meg for å teste ut hvordan det er å vaske håret uten sjampo. Denne spennende utfordringen skal vare i minst 6 uker og skal gjøre håret sunnere samt forbedre kvaliteten. Jeg har slitt lenge med tørre og frizzy tupper, så hvorfor ikke prøve? Fall/krøller skal bli fremhevet ved no poo metoden og ettersom jeg har litt fall kan dette bli spennende.

Det finnes ulike retninger innenfor no poo; balsammetoden, natron&eplecidereddik, balsam&natron eller å vaske håret med kun vann. Dag 1 av opplegget hadde jeg tilgjengelig natron og eplecidereddik som jeg skulle vaske håret med. Natron fungerer som sjampo og er rensende mens eplecidereddik fungerer som balsam og mykgjører. I tillegg til at Natron vasker håret rent fjerner det også kjemikaler fra håret slik som kjemikaler fra tidligere sjampoer eller produkter jeg har hatt i håret. Det er viktig for meg å fra nå av kun bruke produkter som er vannløselig og som ikke inneholder silikoner, sulfater, mineraloljer eller alkohol. Da jeg skulle vaske håret lagde jeg to blandinger som besto av:

  • 1 spiseskje natron rørt i 1 glass vann
  • 2 spiseskje eplecidereddik rørt i 1 glass vann

 

Håret mitt var ganske tørt når jeg startet, så jeg fant fram litt olivenolje. Det tok meg fire vask å få ut oljen av håret så jeg vet ikke helt om det kan anbefales, men det ble uansett veldig mykt og deilig når jeg endelig var ferdig. Jeg tok ikke bilder av hvordan håret ble etter første vask uten sjampo, men dere kan se hvordan håret så ut noen dager før. Veldig tørre tupper som tydelig trenger fuktighet.

 

NO SHAMPOO

29.04.2012 - 21:08

 

Velkommen hit!

Det er nå omtrent en uke siden jeg tilfeldigvis kom til å lese om 'no poo'-bevegelsen. En bevegelse som er mye omdiskutert blant hår entusiaster og er skjønnhetsindustriens dirty little secret - no poo står nemlig for no shampoo!

Tanken på å vaske håret uten sjampo var for meg ganske naturlig, men jeg forstår godt mennesker som føler det motsatte. Jeg har selv erfart at sjampo tørker ut håret og hodebunnen som på sikt har ført til at håret blir tørt og livløst. Dyre hårprodukter har preget badet mitt så lenge jeg kan huske men har aldri hjulpet håret mitt fullt ut. Tenk å slippe alle disse produktene og samtidig se fabolous ut på håret!

Så jeg bestemte meg for å gi no poo en sjanse og utfordrer meg selv til en seks ukers utfordring uten sjampo. Her på bloggen kan du følge meg og min no poo tilværelse.

 

hits