mai 2012

HÅR - Lag din egen hårspray!

30.05.2012 - 22:39

Har du sjekket ingrediensene i hårsprayen din i det siste? Jeg har alltid brukt hårspray til håret mitt - både til volum og hold, men i det siste har jeg måtte sjekke ingredienslista for å sjekke hvilke kjemikalier hårsprayen min inneholder ettersom jeg ikke vasker håret med sjampo lengre. Jeg ble sjokkert over hvor mange kjemikalier min hårspray inneholder! Det er viktig for meg når jeg velger hårprodukter at de skal være fri for skumle kjemikalier og må være vannløselig. Hvis du som nopoo'er er usikker på hva du skal styre unna kan du sjekke denne lista hær. Min hårspray inneholder ingen skumle kjemikalier og er vannløselig, men likevel er den full av utørkende alkoholer. Er det noe som er mindre flatterende er det tørt hår! Ikke minst er hårspray skadelig for miljøet og for kroppen vår, så hvorfor ikke prøve ut en hjemmelaget hårspray som inneholder kun naturlige ingredienser? Det skal jeg! Alt du trenger er vann og sukker, noe jeg tror finnes i de fleste norske kjøkkenskap. Blir å legge ut resultatet hær på bloggen når jeg har testet ut, men det blir definitivt etter eksamen.

Under er en film som demonstrerer hvordan man lager hårsprayen - enjoy :-)

 

NO SHAMPOO - Honningmetoden

28.05.2012 - 20:33

Her kommer enda en metode å vaske håret på hvis du ikke vasker håret med sjampo - honningmetoden! Tidligere har jeg skrevet om natronmetoden, balsammetoden, balsamnatronmetoden og vannmetoden og du kan lese om hver enkelt hvis du trykker på de ulike metodene :-)

Honningmetoden går ut på å vaske håret met ett par spiseskjeer honning utblandet i 1-2 dl vann og skal passe spesielt bra for de med tørr eller problematisk hodebunn. For å få ut all honningen av håret anbefales det å skylle med varmt vann. I tillegg inneholder honning små mengder naturlig hydrogenperoksid som vil få håret sakte men sikkert til å lysne naturlig. Ikke minst er honning fri for kjemikalier og et rent naturprodukt som vil skåne miljøet når vi vasker håret :-)

 

Slik lager du blandingen:

Kok opp 1-2 dl vann avhengig av hvor mye du trenger. La vannet avkjøles i noen minutter før du rører inn 1-2 spiseskjeer honning. Rør godt og pass på at all honning blir oppløst. La blandingen avkjøles til det er lunket slik at du ikke brenner deg og hell det over håret mens du masserer inn. La det sitte i noen minutter før du skyller det ut i varmt vann.

 

HUD - Ansiktsmaske med havregryn

27.05.2012 - 15:32

Hei alle sammen!

Kanskje kutter du ned på kjemikalier som tilføres kroppen og miljøet, eller du rett og slett ikke har penger til å kjøpe dyre ansiktsmasker - min mening er at hjemmelagde ansiktsmasker er like gode og vel så det! Denne søndagen har jeg testet ut en hjemmelaget ansiktsmaske med havregryn og honning. Den etterlater huden myk og glødende og er absolutt å anbefale ;-) Green is the new pink!

Alt du trenger er:

 • 2 spiseskjeer havregryn
 • 1 spiseskje honning

 

 

Først males havregrynene i en kjøkkenmaskin eller blender. Deretter varmes honningen til den blir flytende i ca 10-20 sekunder i en mikrobølgeovn. Bland så ingrediensene i en bolle og la de få sette seg i rundt 5 minutter.

 

 

Påfør ansiktsmasken og la den sitte på i 20 minutter før den skylles av.

 

NO SHAMPOO - O'oh...

25.05.2012 - 22:24

Jeg er nå i slutten av min fjerde uke med nopoo og noe morsomt har begynt å skje med håret mitt. For det første har hodebunnen sluttet å overprodusere oljer og fett! Jeg merket dette da hårvaskdagene meldte seg denne uken og håret egentlig ikke så ut til å trenge en vask. Kunne sikkert drøyd det til å kun vaske håret kun en gang denne uken - og det er ganske stor forskjell for min del! Til tross for dette tror jeg hodebunnen min er litt forvirret og produserer ikke nok oljer og fett. Høres kanskje litt rart ut? Vel, dette kan skje når hodebunnen begynner å stabilisere seg. Hodebunnen kutter ned på olje og fett, men den kutter ned for mye i første omgang. Jeg leser en blogg som skriver om nopoo der det samme skjedde med henne i uke fire, morsomt :-) Hårtuppene har vært  denne uken og er fremdeles ganske tørre, så jeg får bare smøre meg med tålmodighet. Den andre som har skjedd er tydeligere fall i håret - og det liker jeg! Ønsker en god helg til alle leserne mine :-)

 

HÅR - Ploppe håret

24.05.2012 - 21:30

Å ploppe håret er en metode som brukes for å fremheve krøller eller fall i håret - når håret er vått etter hårvask er det klart til å ploppes! Alt man trenger er noe tøy å ploppe med. Det anbefales å ploppe enten med en t-skjorte eller en putevare, men jeg kan tenke meg at det vil fungere også med ett lite håndkle. Legg tøyet på en flat overflate - for eksempel en stol, sofa eller sengekanten. Len deg over tøyet med hodet nedover slik at håret legger seg fint inn i tøyet. Snurr så endene på sidene og dytt dem inn under tøyet bak slik at det fester seg. I tillegg vil tøyet absorbere vann fra håret og korte ned på tørketiden. Det beste er visst å la håret tørke rundt 80 % i tøyet før tøyet tas av hodet og man lar håret lufttørke siste tiden. Dette skal i hvert fall jeg teste ut ved neste hårvask!

 

NO SHAMPOO - Dagens hår

24.05.2012 - 20:19

Hei!

Dette innlegget blir mer gårdagens hår enn dagens hår ettersom jeg har hatt eksamen i dag og ikke fikk tid til å legge dette innlegget ut i går. Denne uken har vært svært travel siden jeg har gjennomført to eksamener på en uke. I går var egentlig hårvaskdagen min, men det glemte jeg litt av opp i all eksamensmaset og siden håret ikke så spesielt skittent ut gjorde det ingenting. Vasket det i dag, men tror jeg kunne drøyd det til i morgen hvis jeg hadde hatt lyst. Tidligere har håret mitt allerede dagen før hårvask begynt å se skittent ut, så det er jo en stor forandring!

Når jeg leser til eksamen og for så vidt andre viktige ting liker jeg å ha håret mitt bort fra ansiktet og har lagt det til en vane å lage en ball midt oppå hodet. I går derimot var jeg litt mer kreativ og snurret håret langs sidene til en hestehale, flettet hestehalen og lagde en topp av den som jeg festet med fliseklemmer. Dette er en frisyre som er utrolig fin å pynte med blomster eller lignende - rett og slett en skikkelig sommerfrisyre :-)

 

 

NO SHAMPOO - Hodebunnen

22.05.2012 - 20:33

 Tidligere i dag fikk jeg spørsmål fra en leser om hvordan jeg behandler hodebunnen min. Når man slutter å vaske håret med sjampo vil man etter hvert merke at hodebunnen forandrer seg. Som oftest vil kjertlene i hodebunnen starte å overprodusere talg og fett i begynnelsen, men etter hvert vil de stabilisere seg og produsere normal mengde. I begynnelsen av no poo prosjektet kunne det ta knapt en dag før hodebunnen var fet igjen etter hårvask. Jeg bestemte meg for å vaske håret kun 2 dager i uken for å få hodebunnen til å stabilisere seg. Hvis jeg skulle noe spesielt eller hadde vært på trening skylte jeg bare igjennom med vann. Det tok meg rundt en og en halv uke før hodebunnen stabiliserte seg, men dette er noe som er svært individuelt. Jeg har også hatt litt problemer med kløe i begynnelsen, men det ga seg samtidig som hodebunnen stabiliserte seg. Jeg vasker fremdeles håret kun 2 dager i uken og per i dag er jeg sikker på at det kunne gått enda lengre tid mellom hårvaskene ettersom håret mitt og hodebunnen egentlig ikke er spesielt skittent når jeg skal vaske det.

Hårvask rutinen min er delt opp i to deler. Først masserer jeg hodebunnen i rundt 5 min før jeg hopper i dusjen. Jeg masserer alltid med kun fingertuppene slik at fingertuppene kjenner hodebunnen og ikke bare overfladisk oppå håret. Jeg har ganske mange tynne fine hårstrå, så å kjenne hodebunnen er ikke vanskelig. Deretter skyller jeg håret i vann og masserer enten natron eller balsam inn med fingertuppene godt over hele skallen. Jeg hører på radioen mens jeg dusjer, så pleier å massere i rundt 3 sanger. Haha! Noen ganger lengre hvis det er bra musikk på radioen. Som oftest står jeg fremover lent og jobber meg gjennom hele skallen. Jeg hverken skrubber eller gnir, men masserer nøye med fingertuppene inn i hodebunnen. Når dette er gjort skyller jeg håret i kaldt vann og klemmer ut all ekstra vann fra håret. Deretter tar jeg enten en pleiende balsam i håret (også nær hodebunnen) men uten å massere eller så skyller gjennom med eplecider eddik. Det kommer helt på om jeg vasker etter balsammetoden eller natronmetoden. Hvis jeg har hatt pleiende balsam i skyller jeg balsamen ut i kaldt vann. Ellers i uken lar jeg hodebunnen min være i fred :-)

 

NO SHAMPOO - Dagens hår

21.05.2012 - 21:52

Hei alle sammen!

Kanskje har dere lagt merke til at jeg ikke lengre har bilder av håret dag for dag, men heller dagens hår - rett og slett fordi håret ikke endrer seg så mye som det gjorde før! I dag har jeg hatt første eksamen sett bort fra hjemmeeksamen, så nå lader jeg opp batteriene før jeg går løs på neste. Selv om håret er nyvasket har det så smått begynt å floke seg. Vet ikke om det er balsamen jeg bruker ettersom jeg vasker håret etter balsammetoden. Jeg har tidligere opplevd  at enkelte balsam floker håret mitt. Skal teste litt ut og gå tilbake til kun vask med natron og eplecider eddik for å se om det blir bedre :-)

 

NO SHAMPOO - Dagens hår

19.05.2012 - 21:38

Hei alle sammen!

Jeg har ett lite tips til dere som ikke vasker håret med sjampo - unngå å ha produkter som inneholder uttørkende alkoholer i håret når det er fuktig! Lesson learned. Sist jeg vasket håret innså jeg at jeg hadde tatt i litt for mye kokosolje i håret allerede før det var blitt tørt, og ettersom jeg hadde dårlig tid sprayet jeg håret når det var rundt 80 % tørt med en godkjent tørrbalsam i håp om at håret ikke skulle se skittent ut. Tørrbalsamen inneholdt mange uttørkende alkoholer og siden håret var litt fuktig må håret ha tatt opp disse alkoholene og gjort håret mitt tørt. Så dagens hår har rett og slett vært en stor knute!

 

NO SHAMPOO - Vannmetoden

18.05.2012 - 21:37

Når man ikke lengre bruker sjampo finnes det mange andre måter å vaske håret rent på. Jeg har tidligere fortalt om natronmetoden, balsammetoden og balsamnatronmetoden. I dag tenkte jeg å presentere den mest naturlige metoden av dem alle - å vaske håret kun med vann! Dette må være den mest miljøvennlige måten å vaske håret på! Selv om vann er det mildeste du kan vaske håret med, kan også vann tørke ut håret hvis det vaskes for ofte. Selv har jeg har ikke vasket håret etter denne metoden, men skyller håret i vann hvis jeg ønsker å friske det opp eller etter jeg har vært på trening. Videre har jeg lest at det tar litt tid før håret slutter å produsere oljer med denne metoden, så her må man ha tålmodighet. Masser godt hodebunnen for å få bort oljer og skitt mens du står under rennende vann. Tror med fordel man kan massere også før hårvask slik at oljer og skitt løsner ;-)

 


//Bildet er lånt fra google

HÅR - 17. mai

17.05.2012 - 23:13

Hei alle sammen!

Håper alle har hatt en strålende 17. mai :-) Dagen har vært fylt med herlig frokost, sol, jordbær, is, borgertoget, grilling etterfulgt av kaffe og kake. Vasket håret kun med vann denne morgenen og skylte gjennom med eplecider eddik. Når håret ble tørt tvinnet jeg rundt på begge sider og surret rundt "ett hull" bak. Synes denne frisyren passer godt til bunad og er veldig enkel å lage!

HÅR - Videoblogg

16.05.2012 - 21:54

Hei alle sammen!

For noen dager siden fikk jeg spørsmål fra en leser om jeg kunne lage en video der jeg viser hvordan jeg lager denne hårfrisyren - so here the video goes!

 

NO SHAMPOO - Forskjell

15.05.2012 - 14:15

Tenkte jeg skulle poste to bilder som viser den forbedrede kvaliteten på håret mitt etter at jeg sluttet å vaske håret med sjampo! Bildet til venstre er fra dag 1 og bildet til høyre er 10 dager etter. Ser dere forskjellen?

 

   

HÅR - Papiljotter

14.05.2012 - 20:20

Jeg har testet ut papiljotter! Jeg visste ikke hva papiljotter var før noen dager siden og da jeg fant de i butikken måtte jeg ha de med meg hjem. Er en stor fan av ting som kan krølle håret uten varme og som ikke er skadelig ;-) Da jeg kom ut av dusjen rullet jeg små deler av håret rundt papiljottene og sov med de over natten. Ganske ubehagelig, men det gikk likevel! Jo mer hår rundt papiljottene - jo større krøller :-)

 

 

Håret var enda litt vått da jeg tok ut papiljottene om morgenen, så neste gang skal jeg tørke håret rundt 70 % før jeg ruller det opp. Det er heller ikke spesielt bra å sove med vått hår ettersom en friksjon mellom hårstrå og puten forekommer og sliter på håret. Ett tips kan være å ha litt stylingsprodukt i håret før du ruller opp ettersom krøllene datt mer eller mindre ut i løpet av dagen! 

 

HUD - Hjemmelaget sminkefjerner

13.05.2012 - 12:21

 

Jeg har testet ut hvordan man kan fjerne sminke med (*trommevirvel*) olivenolje! Olivenolje er billig og inneholder ingen kjemikalier som kan skade huden. Oljen tetter ikke porene, etterlater huden myk og ren og fjerner sminke lett fra ansiktet - til og med vannfast sminke! Olivenolje pleier også øyenvippene. På 1-2-3 kommer sminken av og huden føles bra etterpå :-)

Slik gjør jeg det:

Jeg fukter en bommulpadd med vann og heller litt olivenolje over. For å fjerne sminken rundt øynene presser jeg padden lett mot øyet først for å bryte ned sminken før jeg tørker forsiktig av. Resten av ansiktet tørker jeg av som vanlig. Når jeg er ferdig vasker jeg ansiktet med vann.

 NO SHAMPOO - Dag 14

12.05.2012 - 19:10

 

Hei alle sammen!

I dag er det akkurat 2 uker siden jeg sluttet å vaske håret mitt med sjampo. For to uker siden bladde jeg side opp og side ned på leting etter kunnskap om no poo, tok det avgjørende steget og vasket håret mitt rent for kjemikalier. Ettersom jeg hadde lest at prosessen kunne ta lang tid, utfordret jeg meg selv til å gå uten sjampo i minst seks uker. På bildet under kan du se resultatet av da jeg prøvde denne hårkuren. Jeg har brukt rettetang på håret til en forandring, men jeg tror jeg liker det best naturlig :-) Håper alle får en fin lørdag!

 

NO SHAMPOO - Dag 13

11.05.2012 - 23:30

God kveld lesere!

Tenkte jeg skulle vise dere en litt annen variant av hestehale. Du starter med å lage vanlig hestehale, deretter lager du ett mellomrom i håret bak strikket nær hodebunnen og stapper hestehalen gjennom dette hullet. Da får du denne frisyren :-) Veldig enkel. Til tross for at det er fire dager siden siste hårvask synes jeg ikke håret ser spesielt skittent ut! Tror hodebunnen min har normalisert seg og skjønner at den ikke trenger å overprodusere oljer. Dagen etter testet jeg ut avokado hårkuren som jeg skrev om her, så resultatet kommer i morgen :-) Håper alle får en god helg!HÅR - Avokado hårkur

11.05.2012 - 08:52

God morgen!

Hårkurer man får kjøpt i butikken inneholder ofte mange ulike kjemikalier. Ønsker man å bli litt mer miljøbevist eller vil slutte å tilføre håret og hodebunnen kjemikalier så kan en naturlig hårkur være løsningen. Mange av kjemikaliene er ikke vannløselige, noe som betyr at de ikke kan vaskes bort med kun vann. Sjampo vasker bort slike kjemikalier, men siden jeg ikke vasker håret med sjampo lengre ønsker jeg ikke å tilføre slike produkter i håret mitt. Derfor tester jeg hjemmelagde hårkurer i ny og ne som jeg ønsker å dele med dere.

Til avokado hårkuren trenger du:

 • 1 egg
 • 1 spiseskje olivenolje/kokosolje
 • 1/2 - 1 avokado

 Ettersom håret mitt blir litt tungt av olivenolje blandet jeg i stedet med kokosolje som man kan få kjøpt i helsekostforetninger. Avokado inneholder naturlige oljer og proteiner som kan reparere håret og slitte tupper samtidig som den filfører glans og gjør håret mykt. Avokadoer inneholder også mye vitamin B og E som kan hjelpe håret til å bli sterkt og elastisk. Oljen hjelper mot frizz og tørre tupper, mens egget inneholder proteiner som er med på å styrke håret. Det er viktig å skylle med lunkent/kaldt vann når man skal vaske ut hårkuren, ellers vil egget koke og legge seg som hvite klumper som er vanskelig å få ut. Been there, done that! Jeg brukte kun en halv avokado, men hvis du har langt hår vil jeg anbefale deg en hel.

Håret mitt ble mykt og sterkt, men jeg må nok si at favoritten fremdeles er hårkuren jeg skrev om her!

 

NO SHAMPOO - Sur etterskyll

10.05.2012 - 23:10

God kveld lesere!

Som jeg har nevnt tidligere forandres hårets og hårbunnens naturlige pH-verdi når man vasker håret med natron. Hårbunnen har ganske lav pH-verdi og ettersom natron er basisk vil den derfor bli høy. For å senke pH-verdien igjen kan man kompensere med noe surt. Dette kan man kan gjøre ved å skylle med noe surt i håret etter hårvask. Etterskyll skal ikke vaskes ut! Dette vil lukke hårstråenes skjellag, mykgjøre og gi glans samtidig som det stabiliserer pH-verdien. Surt etterskyll kan også være med på å motvirke effektene fra hardt (kalkrikt) vann.

 

Hårvann med rosmarin

Du trenger:

 • 1 teskje tørket eller 2 teskje fersk rosmarin 
 • 6 dl vann

Kok opp vann og legg i rosmarinen. Ta kasserollen av varmen og la det trekke i 15 minutter til 2 timer. Sil og bruk som siste skyllvann etter hårvask.

 

Sur etterskyll med sitronsaft

Du trenger:

 • 1-3 teskjeer sitronsaft
 • 5 dl vann

Bland sitronsaft med kaldt vann. Dypp hodet i blandingen eller hell det over hodet. Pass på at du får det både i håret og hårbunnen.

 

Sur etterskyll med sitronsyre

Du trenger:

 • 1 teskje sitronsyre
 • 5 dl vann

Løs opp sitronsyren i kalt vann. Dypp hodet i blandingen eller hell det over hodet. Pass på at du får både i håret og hodebunnen.Sitronsyre er helt luktfritt!

 

Sur etterskyll med eplecider eddik

Du trenger:

 • 0,5 dl eplecider eddik
 • 5 dl vann 

Bland eplecider eddiken i kaldt vann. Dypp hodet i blandingen eller hell det over hodet. Pass på at du får både i håret og i hårbunnen. Lukten av eplecider forsvinner når håret tørker, men det kan komme en liten aning av lukt ved høy luftfuktighet.

NO SHAMPOO - Dag 12

10.05.2012 - 20:01

Hei!

Når jeg har dårlig tid pleier jeg som kanskje mange andre å sette håret mitt opp i en hestehale. Da passer jeg alltid på å bruke hårstrikk som ikke er sveiset sammen av metall, men heller lim eller lignende. Dette er fordi hårstrå kan vikle seg fast i metallet og bli slitt av når hårstrikket skal tas av. Jeg har i hvert fall ofte opplevd at det lugger når jeg tar av hårstrikk med metall og det sitter alltid igjen litt hår på strikket. Jeg pleier å se etter når jeg kjøper strikk at de er myke og uten skarpe kanter der endene er sveiset sammen. Gummihårstrikk er også veldig slitende på håret. Jeg bruker kun små gjennomsiktige gummihårstrikk en gang i blant når jeg skal lage små fletter i håret. Liker at håret mitt ser ganske tykt ut selv i hestehale :-)

 

NO SHAMPOO - Dag 11

09.05.2012 - 17:50

Dag 11 av no poo tilværelsen! Åh, hadde bare alle hårdager vært som denne... Håret føles så utrolig mykt ut samtidig som det har fått tykkelse og volum. Synes også det ser mer glansfullt og sunnere ut enn på lenge uten at jeg trenger å ha noen som helst produkter i! Dette er absolutt noe jeg kan bli vant med ;-)

 

NO SHAMPOO - Balsamnatronmetoden

09.05.2012 - 12:03

Tidligere på bloggen har jeg presentert natronmetoden og balsammetoden og i dag skal jeg fortelle om en metode som forener disse to - nemlig balsamnatronmetoden. Dette går ut på å blande ½ - 1 teskje natron med 1 spiseskje balsam og deretter vaske hårebunnen med denne blandingen. Man kan velge selv om man vil ha pleiende balsam i tuppene etterpå eller ikke. Balsamnatron blandingen holder seg i ca. 2 uker, så ser for meg at det letteste er å lage en del som kan stå inne på badet i for eksempel ett syltetøy glass så man slipper å lage blandingen hver gang man skal vaske håret. Tror denne metoden passer for de som føler at balsam ikke vasker håret helt rent men på den andre siden føler at natron tørker ut håret. Ettersom man anvender natron i håret er det viktig å skylle med en sur etterskylling etterpå for å opprette hårets pH-verdi. Som nevnt tidligere skyller jeg med en blanding av eplecider eddik og vann, men det finnes også andre muligheter :-)

 

NO SHAMPOO - Opprydning i badehyllen

08.05.2012 - 23:19

Da har jeg ryddet ut produkter fra badet mitt som inneholder sulfater, silikoner og mineraloljer! Dette er egentlig alt jeg har brukt i håret mitt tidligere, så det føles litt rart å ikke ha de stående på hyllen lengre. Ble overrasket over hvor mye silikon som finnes i moroccanoil som alle omtaler så varmt om! Jeg på den andre siden har ikke vært like fornøyd med moroccanoil og favoritten har vel alltid vært Joico K pak serien, selv om jeg heller ikke hær har vært hundre prosent fornøyd. Det er vel slik flere og flere produkter har funnet veien til samlingen min - jeg har ikke vært fornøyd og ville prøve noe nytt. Litt rart å tenke på at jeg har hatt flere produkter enn dette på det lille badet mitt. Utrolig hva man kan få plass til hvis man bare vil!

I den blå kurven min kan du finne

 • Joico K pak Reconstruct sjampo
 • Joico K pak Intense Hydrator hårkur
 • Joico K pak Deep-Penetrating Reconstructor hårkur
 • Moroccanoil Moisture Repair sjampo
 • Moroccanoil Moisture Repair balsam
 • Moroccanoil Intense Hydrating mask hårkur
 • Moroccan Oil Treatment
 • Loreal Expert Silver sjampo
 • KMS Moistrerepair leave-in balsam
 • Tigi BedHead Small Talk
 • Redken Extreme Anti-Snap
 • Redken Heat Styling 07

 

NO SHAMPOO - Dag 10

08.05.2012 - 19:17

 

Hei!

Den tiende dagen uten sjampo var første gang jeg vasket håret eksakt etter balsammetoden. Begynte med Coop sin Änglamark balsam for å få rent håret etterfulgt av en pleiende balsam fra Franck Provost Expert Repair. Til slutt skylte jeg håret i kalt vann og helte over litt eplecider eddik med lavendelolje. Håret ble glansfullt og fint med god lukt av lavendel, men nesten enda finere dagen etterpå synes jeg! :-)

 
HÅR - Ulike hårtyper

07.05.2012 - 20:02

1: Rett hår

1A: Mange fine hårstrå, ofte ganske tynt hår.

1B: Normalt hår, grovere enn 1A men allikevel mykt.

1C: Tyngre og tykkere hår som er fra mellomgrovt til grovt.

Rett hår har som oftest ikke problemer med å være tørt eller frizzy, men har derimot problemer med at håret kan bli alt for mykt, statisk og flatt. Balsam metoden fungerer ofte bra for rett hår, men kan en gang i blant behøve SLS-fri sjampo. Avhengig av hvor tynne hårstrå man har så kan håret også behøve tilskudd av protein for at det ikke skal bli alt for mykt.

 

 

 

2: Bølgete hår

2A: Fint, mykt og ofte tynt hår med myke bølger.

2B: Normalt, mellomtykt hår med tydelige S-formede bølger.

2C: Normalt til grovt hår med veldefinerte bølger og en og annen myk spiralkrøll.

Denne hårtypen er hverken rett eller krøllet, men noe midt i mellom. Bølgete hår er ganske allsidig og kan ofte fønes rett eller klemmes til krøller uten for mye jobb. For at bølgene skal defineres tydelig kan hår med litt lengde og en myk oppklipp være med på å hjelpe. Bølgete hår har som oftest fine og myke hårstrå og er ikke like tørt som krøllete hår. Derfor kan håret iblant bli tynget av alt for mye fuktighet og oljer. Noen opplever at de må sjamponere håret av og til for at håret ikke skal bli alt for mykt. Til bølgete hår fungerer spraygele og mousse oftest bedre enn hardere gele. Som leave-in krem kan man ha i litt Aloe Vera som tilfører fuktighet uten å bli klissete eller tynge håret. For å framheve bølgene kan man bruke produkter som inneholder glycerin eller magnesiumsulfat.

 


3: Krøllete hår

3A: Fint til normalt hår med store myke krøller.

3B: Fint til normalt hår med små, kraftige krøller og korkekrøller.

3C: Små krøller som ofte blir fluffy.

Hårtype 3 omfatter alt fra store myke krøller til korkekrøller. Mens bølgete hår har en S-form har krøllete hår ofte en tredimisjonal form. Krøllete hår har naturlig volum og de blir lett uttørket. Det kan være lurt å bruke en leave-in balsam og en gele for å opprettholde fuktigheten. Jo flere krøller jo kraftigere produkter kan man bruke i håret.

  

4: Svært krøllete hår

Tettpakket hår som kan være alt fra fint til grovt. Mange små krøller og selve hårstråene kan nesten se krusete ut. Hår som er type 4 har vanskelig for å få langt hår ettersom det hele tiden krøller seg opp. En slik hårtype bør lufttørkes etter hårvask ettersom det er skjørt og tørt og må behandles forsiktig med mye fukt og oljebehandlinger.

 

 

//Fakta hentet fra lockig.se og bilder lånt fra google

NO SHAMPOO - Dag 9

07.05.2012 - 15:04

Starter innlegget med en stor note to myself - ikke ha olivenolje i tørt hår! Jeg hadde lest at noen pleier å ha litt olivenolje i håret for å oppnå glansfullt hår, så jeg tok litt i håndflaten og greide med fingrene gjennom håret. Det ble ikke særlig bra for å si det sånn! Håret ble umiddelbart glansfullt men på annen side utrolig fett. Det kunne se ut som om jeg nettopp hadde kommet ut av dusjen og kun vasket tuppene. Det har nok noe med hårtypen min å gjøre. Det kommer forresten ett innlegg senere om ulike hårtyper så følg med! Gjorde best mulig ut av det og lagde en stor flette bak. Man kan visst ikke alltid få i pose og sekk ;-)

 

 

 

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

NO SHAMPOO - Dag 8

06.05.2012 - 12:26

 

Hei alle sammen!

Jeg har testet ut hvordan det er å krølle håret med hårbånd som jeg skrev om her - and it works! Jeg sov med hårbåndet på en hel natt og resultatet ble kjempefint. Håret var tørt og uten produkter når jeg krøllet det, så jeg kan tenke meg at krøllene blir enda finere hvis håret får være litt fuktig. En mulighet er å spraye håret med litt vann eller å la håret lufttørke etter vask før man krøller det rundt hårbåndet. Håret mitt har også blitt mye mer glansfullt enn det har vært på lenge og det liker jeg godt! Fantastisk å kunne krølle håret uten å slite det ut:-)

 

 

HÅR - Lavendelolje

05.05.2012 - 23:22

Mitt nyeste innkjøp er en lavendelolje fra Aqua Oleum som kan påføres både på huden og i håret. Dette er nok ikke et produkt som man absolutt må ha, men tror den blir å få en fast plass i skapet mitt på badet fremover. Den jeg kjøpte er 100 % ren olje og kan brukes til så utrolig mye forskjellig! Listen under er lang men oljen er kort fortalt svært anvendelig ;-) Jeg har også lest på flere no poo forum at hvis hodebunnen begynner å klø kan blant annet lavendelolje hjelpe. Ser for meg at jeg blir å blande ett par dråper olje i etterskyllet til håret eller smøre litt på kroppen etter dusj. Lavendelolje kan man kjøpe på helsekostforetninger eller apotek.

Lavendelolje kan brukes til:

 • Antiseptisk
 • Betennelseshemmende
 • Smertestillende
 • Beroligende
 • Antidepressiv
 • Krampeløsende
 • Virus og bakteriedrepende
 • Cellefornyende
 • Vanndrivende
 • Blogtrykksenkende
 • Hodepine
 • Søvnproblemer
 • Brannsår
 • Arr
 • Strekkmerker
 • Akne
 • Psoriasis
 • Solbrenthet
 • Byller
 • Rensende
 • Hårvekststimulerende

 

NO SHAMPOO - Dag 7

05.05.2012 - 10:04

 

Nå er det akkurat en uke siden jeg sluttet å vaske håret med sjampo og jeg må si meg fornøyd med resultatet! Jeg bruker lengre tid på å vaske håret, men i gjengjeld vasker jeg det kun hver fjerde dag. Hodebunnen har så smått begynt å stabilisere seg og det går lengre tid mellom hver gang håret blir fett. Håret føles tykkere og mindre tørt, men har allikevel noen dager etter vask en litt grov konsistens. Håper den grove konsistensen forsvinner etter hvert :-) Dag seks vasket jeg håret og hadde i denne hårkuren og den syvende dagen så håret slikt ut - glansfullt og mykt. Absolutt å anbefale!

NO SHAMPOO - Natronmetoden

04.05.2012 - 14:19

 Det finnes ulike metoder å vaske håret uten sjampo og i dag skal jeg fortelle litt om natronmetoden!

Den originale no poo metoden er å vaske håret med natron (eller baking soda som det heter på engelsk). Denne metoden er litt mer grovrengjørende enn de fleste andre metodene og fungerer som en skikkelig rensekur for håret. Når håret er vått masseres forsiktig en blanding av natron og vann inn i håret som skal sitte i noen minutter før det skylles ut. Hvor mye natron man skal bruke kommer an på hvor langt håret er og hvor skittent det er, men jeg har lest at de fleste bruker fra en til tre spiseskjeer.

Man må være litt forsiktig med hvor mye natron man bruker ettersom for mye kan tørke ut håret så det er lurt å begynne litt i det små i begynnelsen. Personlig liker jeg å bruke kun en spiseskje natron rørt ut i ett glass med vann som jeg heller over vått hår mens jeg masserer. En annen måte er å blande natron med litt vann slik at det får en "slush"-konsistens som masseres inn i hodebunnen.

Ettersom natron er rensende er det ikke alltid nødvendig å vaske med en "siste sjampo", men det kommer an på hvilke produkter du har brukt tidligere. Jeg brukte kun natron som "siste sjampo" og det fungerte fint for meg.

Natron er basisk og for å gjenopprette hårbunnens pH-verdi kreves en sur etterskyll. Det finnes mange muligheter for denne etterskyllingen, men jeg bruker to spiseskjeer eplecider eddik rørt ut i ett glass med vann. Dette skal helles i håret og skal ikke skylles ut. Jeg bruker først å dyppe tuppene i glasset før jeg heller over. Mange lurer kanskje på om det lukter eddik av håret etterpå, men det synes jeg ikke :-)

 

God helg alle sammen :-)

hits