juni 2012

NO SHAMPOO - Dagens hår

27.06.2012 - 12:53

Hei alle sammen!

Nå er det en stund siden sist jeg skrev her på bloggen og i dag tenkte jeg å oppdatere dere litt om bølgene i håret mitt. De har nemlig blitt mer fremtredende den siste uken, noe jeg må si jeg liker svært godt. Det rare er bare at det er kun underhåret i nakken som har disse bølgene, mens resten av håret kun har en tendens av bølger, kanskje kommer de etter hvert? Vi får se ;-)


 

Her er et bilde av kaninen min Pops! Hun springer alltid rundt bena mine når jeg skal ta bilder, så jeg tok det som ett hint om at hun ville være med ;-) Hun er 2 år gammel, blanding av litt forskjellig og lever fritt i leiligheten vår. Verdens beste kanin ;-) Håper alle sammen får en super lille lørdag!

 

SMINKE - Jeg har farget øyenvippene mine!

19.06.2012 - 14:30

Om sommeren liker jeg å bruke minimalt med sminke, men uten maskara føler jeg meg naken og uopplagt. Jeg har korte og ganske lyse vipper, så derfor pleier jeg å farge vippene med sort depend øyenvippefarge om sommeren. Fargen skal vare i 40 dager og med i pakken følger fargekrem, hydrogenperoksid, beger til å blande fargen i, rørepinne, beskyttelsespapir og børste til å påføre fargen. Fargen skal sitte på i 15-30 minutter avhengig av hvor sterk farge man ønsker. I går satt jeg i rundt 20 minutter og resultatet ble veldig fint synes jeg. Måtte påføre fargen tre ganger før jeg klarte det, da jeg to av gangene fikk litt farge inn på øynene og det svir helt forferdelig! Da var det bare å skylle godt og prøve på nytt.

- Har dere prøvd depend vippefarge/brynfarge?

 


NO SHAMPOO - Dagens hår

18.06.2012 - 12:36

Bølger i håret, naturlig tekstur, fletter, hodebånd og lite styling er det jeg tenker på når det kommer til bohem hårfrisyrer. Jeg liker denne stilen veldig godt og synes den er svært passende på sommerdager som denne. I går kveld sprayet jeg nederste del av håret mitt med litt vann, flettet to store fletter og i dag våknet jeg med myke bølger i håret. Lagde små fletter i luggen kombinert med ett flettet hodebånd og vips var frisyren ferdig. Håper alle får en fin mandag!

- Hva synes du om bohem hårfrisyrer?

HÅR - Jeg har laget min egen hårspray!

15.06.2012 - 19:10

Hei alle sammen! Da har jeg testet ut hårsprayen som jeg skrev om her - og jeg er så fornøyd! Krøllet håret i går med rettetang, sprayet to lag med hårspray og krøllene har enda ikke falt ut! Krøllene har fått gjennomgå litt, men likevel synes jeg de ser fine ut. Jeg har hatt håret i flette, hestehale, skjerf av og på og med disse faktorene ville vanligvis krøllene falt ut for lenge siden. Når det er sagt så jeg si at hårsprayen ikke føles ut som en hårspray. Håret får en helt annen tekstur og kan minne litt om når man bader håret i saltvann og lar det tørke. I går kveld var det umulig for meg å gre fingrene gjennom håret med denne håsprayen i, men i dag derimot lar det seg godt gjøre. Jeg er i hvert fall kjempefornøyd - ingen kjemikalier, god hold, miljøvennlig og ikke minst billig.

Alt du trenger er:

  • 1,25 dl vann
  • 2-3 teskjeer sukker

Kok opp vannet og rør inn sukkeret. Rør rundt til alle sukkerkornene er borte og hell over på en sprayflaske. La sprayflasken ligge i kjøleskapet i minst 20 minutter før du benytter deg av hårsprayen. Spray ett tynt lag med hårspray over håret og la det tørke. Gjenta med flere lag for bedre hold og la hårsprayen tørke mellom hvert lag. Hårspray på 1-2-3!


NO SHAMPOO - Uke 7

14.06.2012 - 14:42

Da jeg startet utfordringen med å vaske håret uten sjampo bestemte jeg meg for at det skulle vare i seks uker. Ukene har gått så alt for fort og denne uken er min sjuende uke i min no poo tilværelse, altså har jeg gjennomført utfordringen! Jeg kommer uten tvil til å fortsette og er veldig fornøyd. Håret har fått myke bølger bakerst i nakken i underlaget av håret som jeg aldri har hatt før, mens overhåret bare har fått litt fall i nederste del av håret så bølgene vises ikke så veldig godt dessverre. I kveld skal jeg teste ut den hjemmelagde hårsprayen jeg skrev om her, så det kommer til å bli spennende! Resultatet får dere i morgen :-)

 

NO SHAMPOO - Dagens hår

11.06.2012 - 13:49

Jeg synes fletter er så utrolig vakkert! Jeg har aldri vært noe flink til å flette annet enn tre-dels flette i mitt eget hår, men nå har jeg virkelig lyst til å lære meg nye teknikker. I dag prøvde jeg meg på å rotflette luggen. Den fikk ett litt rotete og tilfeldig utrykk, men øvelse gjør mester! 

 

Det er nå 3 måneder siden sist frisørbesøk og det merkes på etterveksten. Men jeg har ingen planer om å farge det på en stund, satser heller på sol i sommer og naturlig lysning av håret ;-)

NO SHAMPOO - Eplecider eddik

07.06.2012 - 15:59

Hei alle sammen!

Det har vært en lang og ufrivillig pause fra bloggen ettersom eksamen har vært første prioritert de siste ukene. I dag hadde jeg siste eksamen for dette semesteret og jeg kan endelig si at det er sommerferie!

Jeg vil rette meg selv angåede spørsmålet om man skal skylle ut eplecider eddik blandingen eller ikke. Jeg har fra begynnelsen trodd at dette ikke skal skylles ut, men etter litt research har jeg funnet ut at det er valgfritt. Du kan altså velge om du vil skylle ut eplecider eddik blandingen eller ikke :-) Kanskje er alternativet å skylle ut spesielt bra for de som føler at håret lukter eplecider eddik, selv om jeg personlig ikke har merket noe til lukten. Hvis du ønsker å lese mer om natronmetoden og etterskyll av eplecider eddik kan du lese her.

 

NO SHAMPOO - Eggmetoden

02.06.2012 - 23:03

Her kommer en til metode å vaske håret på hvis du ikke vasker håret med sjampo - eggmetoden! Tidligere har jeg skrevet om natronmetoden, balsammetoden, balsamnatronmetoden, vannmetoden og honningmetoden.

Å vaske håret med egg er en veldig gammel metode som har eksistert lenge før sjampo, men metoden kan virke uttørkende på håret. Hvis du har tørt hår kan du bruke kun eggeplommen og hvis du har fett hår kan du bruke kun eggehviten. Hvis du har veldig langt hår kan man tilsette flere egg. Flere har anbefalt å gjøre en skyll med eplecider eddik etter man har vasket håret med denne metoden :-)

 

Slik gjør du det:

1-2 egg vispes sammen med 1 dæsj honning. Det er også mulig å tilsette sitronsaft og/eller Aloe Vera gel. Masser blandingen i tørt hår og hårbunn og la sitte i rundt 10 minutter før du skyller ut med lunket vann. Vanntemperaturen du skyller ut med er viktig og bør helle mot det kalde ettersom egg koker i for varmt vann. Det har jeg opplevd og restene av egg var svært vanskelig å få ut! Tips tips ;-)

 

 

hits