oktober 2012

HÅR - Tangle Teezer

29.10.2012 - 22:41

Jeg rett og slett elsker Tangle Teezer hårbørstene! Jeg har tidligere brukt vanlig hårbørste i plastikk, men etter at jeg så hvor mye hår som satt igjen i taggene på børsten ville jeg finne ett bedre alternativ og gikk da til innkjøp av en Tangle Teezer. Den er helt utrolig god å bruke og sitter godt i hånden når man grer gjennom håret. Børsten løsner floker enkelt og smertefritt og uten at mye hår ligger igjen i børsten. Jeg har da min i original svart, men det finnes utrolig mange typer og farger. Dette er ett av mine favorittprodukter :-) 

 
HÅR - Mine hår-rutiner!

27.10.2012 - 18:12

Hei alle sammen! Tenkte jeg skulle fortelle dere lesere litt om mine hår-rutiner :-) Jeg er svært opptatt av å være snill med håret mitt, noe jeg ikke bestandig har vært. Da jeg var yngre fikk håret mitt gjennomgå den (tidligere) elskede slettetanga oftere enn jeg brukte varmebeskyttende, noe som resulterte i svake og slitte hårtupper som ble knekt eller splittet seg. Dette var ikke spesielt pent og jeg brukte mye tid og penger hos frisøren for å få ordnet opp i de slitte tuppene. Jeg tror en av grunnene til at jeg aldri har hatt superlangt hår er fordi  hver gang jeg var hos frisøren måtte klippe av ganske mye som var slitt. Nå ligger slettetanga godt pakket ned i en oppbevaringskurv på badet og blir kun tatt opp i spesielle anledninger med varmebeskyttende som must :-)

Jeg børster håret forsiktig og i partier for å unngå slitasje. Jeg kan for eksempel dele opp håret i fire deler, to deler i underhåret og to deler i overhåret som jeg børster hver for seg. Har jeg mye floker i håret børster jeg tuppene først sammen med nederste del av håret før jeg drar børsten fra hodebunnen og ut til tuppene. Da unngår jeg at flokene bare floker seg enda mer og jeg må bruke unødvendig mye kraft for å få de løs. 

Jeg sover alltid med håret i flette eller tvinnet. Jeg har fått litt dilla på å tvinne håret før jeg legger meg for tiden, for da får jeg nydelige bølger som ser svært naturlige ut slik som i dette innlegget. Hvis jeg sover med håret løst blir håret mitt slitt av friksjonen mellom håret og hodeputen og det floker seg mye lettere. 

Jeg sover aldri med vått hår! Når håret er vått er det på sitt skjøreste fordi skjellagene i håret ikke har lukket seg. Friksjon mellom håret og hodeputen vil derfor være ekstra skadelig og sliter på håret.

Jeg vasker kun håret 1 gang i uken eller 1 gang hver andre uke, det kommer helt an på hvor skittent håret ser ut. Dette kan høres helt utrolig sjeldent for noen, men for meg er det ikke nødvendig med hårvask før håret faktisk ser skittent ut. Hårvask sliter på håret og det gjør også tørking av hår i håndkle.

Jeg føner aldri håret tørt med mindre jeg må og da alltid sammen med varmebeskyttende. Ofte hvis jeg har dårlig tid lar jeg håret lufttørke så mye som mulig før jeg går løs med hårføneren. Jeg har hårføner der jeg kan bestemme varmen selv og jeg pleier alltid å velge den kaldeste temperaturen. 

 

 

Har dere lesere noen spesielle hår-rutiner?  

hits