desember 2012

Misforståelse

18.12.2012 - 00:44

Kom over en kommentar på Ida Wulff sin blogg som viser til en liten misforståelse om hva nopoo er og hva det innebærer. Tenkte å bare utrede litt hva nopoo er i tilfelle det er flere som som har samme oppfattelsen ;-)


Nopoo er en forkortelse for no shampoo og er en betegnelse på at ett individ vasker håret uten sjampo. Når man ikke vasker håret med sjampo vil man unngå ulike stoffer slik som sulfater, alkohol, mineraloljer og silikon. Sulfater og enkelte alkoholer virker uttørkende på hår og hodebun. Silikoner og mineraloljer er stoffer som ikke kan vaskes bort med kun vann, og man må derfor benytte sulfater for å rengjøre. Derfor er det svært viktig at alle produkter man bruker er vannløselig og ikke innholder disse ingrediensene hvis man vasker håret uten sjampo. 

Det er ikke å legge under en stol at det er mange som synes det er ekkelt at jeg ikke vasker håret med sjampo, men det betyr for all del ikke at jeg ikke vasker meg. Når man bestemmer seg for å slutte med sjampo må hodebunnen tilpasse seg. Sjampoen har tidligere tørker ut hodebunnen og hodebunnen har overprodusert oljer og fett i lang tid. Når sjampoen er ute av bildet vil hodebunnen fortsette å overprodusere oljer for å kompensere de oljene som ble tidlgiere vasket bort av sjampoen. Kroppen trenger tid på seg til å skjønne at disse naturlige oljene ikke lengre blir vasket bort av ytre omgivelser. Denne omstillingsprosessen kan ta lang tid og det er anbefalt å prøve å gå uten sjampo i minst seks uker før man bestemmer seg om dette hjelper håret ditt eller ikke.

I disse seks ukene kan det være lurt å holde igjen på hårvasken ettersom hårvask skyller bort oljene og at vann i seg selv kan også virke uttørkende og derfor vil omstillingsprosessen kan ta lengre tid - men dette er opptil hver enkelt å bedømme hvordan de ønsker å gå frem. Jeg anbefaler å holde i gjen på hårvasken og da kun vaske håret 2-3 ganger i uka i begynnelsen. Bestemmer man seg derimot for å vaske håret ofte vil det da også håret bli fortere skittent. Selv vasker jeg kroppen ett par ganger i uka eller mer, men hårvasken tar jeg hver andre eller tredje uke. Dette er fordi håret mitt rett og slett ikke har behov for å bli vasket oftere :-) 

Når jeg har skrevet seks uker på bloggen håper jeg det er ingen der ute som har misforstått meg og lar være å vaske seg på seks uker - så fremst dette er noe de ønsker selvsagt ;-)  

French side braid

17.12.2012 - 21:01

Dagens frisyre er en french side braid. Kjempe enkel å lage og en veldig fin frisyre. Her må jeg øve litt mer på inndelingen av hår, da jeg synes det er finest når man tar lik mengde hår fra gang til gang som jeg av en eller annen grunn ikke helt klarer ;-) Øvelse gjør mester!

Det magiske ordet

17.12.2012 - 20:17

JULEFERIE! Alle tre eksamener er gjennomført og jeg behøver ikke lengre begrave nesa mi ned i pensumbøkene. Gjennom eksamenstiden måtte den grå genseren ofre seg... Jeg må seriøst huske å ta på troppene. Håper at alle fantastiske lesere der ute har en koselig mandagskveld ;-)
 Ser dere forskjell?

17.12.2012 - 17:09

Jeg så gjennom gamle bilder fra da jeg sluttet med sjampo for 8 måneder siden. Før-bildet til venstre er faktisk ett av de første bildene jeg tok da jeg startet. Jeg husker jeg syntes det så veldig friskt og sunt ut allerede da, og jeg tør nesten ikke tenke på hvordan det så ut før. I løpet av de 8 månedene har jeg kun vært hos frisøren én gang og jeg har ikke farget håret siden jeg sluttet. Fargen har falmet og jeg har mer eller mindre fått tilbake min naturlige hårfarge, dog med litt lysere tupper. Jeg har havnet på balsammetoden når det kommer til hårvask og både jeg og håret mitt stortrives :-)

Så over til dere lesere - ser dere forskjell?
 hits